Padlizsán ragu, olyan mint a cukkinis ragu csak cukkini nélkül. :D Azaz, amilyen zöldséget találok, bátran beleteszem.
A jógafarmunk konyháján ez egy standrard étel, egyszerű, gyors, ízletes és ízlés szerint felturbózható még utólag is az íze.
tovább...
Cukkini, padlizsán, vöröslencse, mind mind finom zöldségek. Egyszeűen valami finomat. Ez a recept pofon egyszerű és nálam jolly joker, mert ha épp nem jut eszembe semmi, vagy nagyon gyorsan kell összeütnöm valamit, akkor ezt veszem el.
tovább...
A köles egy biztos alap, mert gluténmentes, köretnek is jó, desszert alapnak is, kisbabák is ehetik, útravalónak is jó, mert hidegen is finom, kihűlve nem morzsál. A vegán változatát ebben a podcastban mesélem el köles túrógombóc néven. Egyszerű és gyors recept a jógafarmunk konyhájából FreshUp Ágitól.
tovább...
Az ételek terén is szeretem az egyszerűséget, de az ízek terén mondjuk ki, fontos, hogy ízletes legyen az étel. E leves ötlete – már nem emlékszem hogyan született – de miután életre kelt annyira meggyőzően finomra sikerült, hogy már több jógatáboromban ezt főztem. A magyar konyhában nem sűrűn használunk...
tovább...
A kenyérsütés egyéni projekt. Sok sok próbálkozás (és kudarc) és újra próbálkozás. Ezerféle kenyérrecept van, de igazán akkor lesz igazi, ha kitapasztalod a saját kezeddel, érintéseddel, hogy milyen az állaga, és megtapasztalod a mennyiségeket. Egy másik titka a kenyérnek az idő, amennyit állni hagyjuk, hogy keljen a tészta. Aztán...
tovább...
Az idei november számomra a kurkumáról szól, és a levesekről, valamint az általánosságban érvényes elvemről, hogy kevés összetevőből finom, természetes ízeket varázsoljak. Így született meg ez az édesburgonya leves, amely minden várakozásomat felülmúlt. Kíváncsi vagyok nektek hogyan sikerül? Az egyetlen kérdés a fejemben a kókusztej használata. Fenntartással öntöttem bele...
tovább...
Ez a recept fantázia és időkorlát szüleménye. Valahogy az időnyomás jól hat a kreativitásomra. A párom csak annyit szokott mondani, hogy finom legyen (ne csak ehető, de ízletes is). Nos, ez a recept simán belopta magát a recepttárunkba. 30 perc alatt finom, egészséges, ízletes étel került az asztalra. Ősz...
tovább...
Teher alatt nő a pálma, szokták mondani. Hát ez az étel így született. Gyorsan kellett valamit összedobnom ebédre, mert két jógaóra között voltam, és a férjem úton volt már haza. Aj, most valószínű lebuktam, mert előfordul, hogy ő már éhesen úton van haza a munkából, én meg még csak...
tovább...
Az egzotikumát az adja, hogy a curry-s íz mellett van benne több mogyóróféle és aszalt gyümölcs, de pont csak akkora mennyiségben, amennyitől pikáns lesz. Aggodalmakat félretenni, mert egyik összetevőnek sem lesz karakteres íze. Ebben az egytálételben csak úgy lágyan harmonizálnak az ízek. Ez a recept valójában pofon egyszerű. Kizárólag...
tovább...