Teher alatt nő a pálma, szokták mondani. Hát ez az étel így született. Gyorsan kellett valamit összedobnom ebédre, mert két jógaóra között voltam, és a férjem úton volt már haza. Aj, most valószínű lebuktam, mert előfordul, hogy ő már éhesen úton van haza a munkából, én meg még csak akkor állok neki főzni ;))
Ez az étel gyors, ha nem kell a csicserit főzni. Egyszerű fűszerezése, ha készre kevert curryt teszel bele. Gyakorlatilag részletezni sem kell az elkészítését, és már kész is. ?
A fűszerezésnél inkább csak a fűszerek típusa számít, mert az arányt idővel érzi az ember, és még egy embernek sem mindig ugyanolyan az ízlése, így bátran kóstolgasd és javítgatgasd amíg számodra ízletes lesz.
Összetevők:
- 1 darab vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- öntés olivaolaj
- ízlés szerint só
- szórás curry
- szórás kakukkfű
- 1 darab édesburgonya
- 1 bögre csicseriborsó (főtt)
Elkészítés:
1. Olajon megpirítok egy vöröshagymát. Fedő alatt, alacsony lángon hagyom a levében párolódni, üvegesre pirulni.
2. Amikor üvegesre pirult, akkor beledobok egy gerezd egész fokhagymát. Megsózom, megszórom curryvel és kakukkfűvel, majd picit pirítom még együtt a hagymákat fedő alatt.
3. Amikor a hagymák szépen levelet engedtek (nem megvárva, hogy odaégjenek), rádobom a felkockázott édesburgonyát. Puhítom, párolom. Ha szükséges, kevéske vízzel felengedem, így gyorsabban puhul az édesburgonya, de a végére elfővi, így nem lesz nagyon tocsogós a ragu.
4. Ráöntöm a megfőtt csicseriborsót. Jól átforgatom és 5 percig lassú tűzön átforrosítom a már kész ételt.
5. Puliszkával tálalom, aminek a semleges ízéhez kiváló az enyhén fűszerezett ragu. (A kukoricadara kb. 2,5x-es mennyiségű vízben kb. 10 percig, gyakori kavargatás mellett elkészül.
Tipp: - lehet több fokhagymával is kipróbálni
#Hashtags: Puliszka, Vegán recept, Zöldségragu, jógamindennap, élniszeretünk
FreshUp Ági
Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …