Egzotikus cukkinis rizs

Nehézség: közepesElkészítési idő: 45 perc | Mikorra: EbédTípus: VegánKategória: Egytálétel | Adag: 2 főre

Az egzotikumát az adja, hogy a curry-s íz mellett van benne több mogyóróféle és aszalt gyümölcs, de pont csak akkora mennyiségben, amennyitől pikáns lesz. Aggodalmakat félretenni, mert egyik összetevőnek sem lesz karakteres íze. Ebben az egytálételben csak úgy lágyan harmonizálnak az ízek.

Ez a recept valójában pofon egyszerű. Kizárólag az ízesítése miatt jelzem közepesnek. Még egy gyerek is el tudja készíteni, ha szeret kóstolgatni.

Mogyorómix (nálunk így lehet kapni, és hál’istennek nincs benne földimogyoró): kesu, mandula, törökmogyoró, brazildió, sima dió keveréke.

Aszalt gyümölcsök, amivel én csináltam: mazsola és vörösáfonya.

Ha valami masszívabb íz adnál hozzá, javaslom feltétnek a Vegán pestot.

Összetevők:

Elkészítés:

1. Egy öntésnyi olajon megpirítom a rizst, lefedem, hogy a saját gőzében puhuljon, és ne égjen le. Alacsony fokozat. Majd pár perc után megsózom, rászórom a curryt, majd megint pár perc után felöntöm picivel kevesebb, mint 2x-es mennyiségű vízzel.


2. Közben felkockázom a cukkinit és a hagymát. Megpuculom a fokhagymát, és bekészítem a nyomóba.


3. Meleg vízbe beáztatom a mazsolát és az áfonyát. Mozsárba teszem a mogyoróféléket.


4. Másik serpenyőben felhevített olajon pirítom a hagymát, végül hozzáteszem a szétzúzott fokhagymát.


5. Jöhetnek a hagymákra a fűszerek: só, oregánó. Összekavarom és lefedem, alacsony lángon párolom.


6. Beleteszem a hagymás, fűszeres serpenyőbe a cukkinit, lefedve párolom. Szükség esetén kicsit felöntöm vízzel.


7. Amikor a currys rizs már majdnem kész, akkor hozzáadom a leszűrt, megmosott aszalt gyümölcsöket és a mozsárban durvára aprított mogyoróféléket.


8. Amikor a cukkini ropogósra (!) párolódott, akkor ráöntöm a rizsre, jó alaposan összekavarom. Próbakóstolás, ha minden ehetően megpuhult (ropogós), akkor kis adag szerecsendiót reszelek rá, és lehet tálalni.

Tipp: 

- rizsnek basmati rizst használok szinte mindig,
- hummuszkrémmel tálalható,
- nyáron zöldsaláta ágyra tálaltam,
- ősszel felkockázott avokádót dobok bele, kihagyom a zöld leveles ágyat,
- ha hiányzik mellé valami íz, akkor ajánlom hozzá a Vegán pestot: https://jogamindennap.hu/recept/vegan-pesto-spagettihez/

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2020

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?