Összetevők:
- 10 dkg mandula
- 5 dkg fenyőmag
- 15 dkg napraforgómag
- 12 gerezd fokhagyma
- 4 öntés olivaolaj
- 2 teáskanál só
- 1 bazsalikom (szárított)
- ízlés szerint bazsalikom (friss)
- ízlés szerint aszalt paradicsom
Elkészítés:
1. A magokat egy serpenyőben megpirítom, finomra aprítom például mozsárban vagy aprítógépben.
2. Olivaolajat hevítek egy másik serpenyőben, és rádobom a zúzott fokhagymát. Lefedem és hagyom alacsony tűzön puhulni.
3. A fokhagymás olajat jól megsózom, elég intenzíven, megszóróm szárított bazsalikommal. Megkavarom fakanállal, majd lefedem újra pár percre.
4. Rádobom az aszalt paradicsomot. Átforgatom.
5. Végül ráöntöm az aprított magokat. Újból átforgatom. Ha szükséges, öntök még rá olajat, hogy jó lucsogós legyen.
6. Amikor lekapcsolom alatta a lángot, akkor ráaprítom a friss bazsalikomot.
Tipp: - A kész pestót üvegben vagy üvegpohárban tálalom. Szuperül néz ki, ahogy látni az összetevőit.
- Ha ragunak készítem spagettire, akkor grillezett padlizsánnal és kakukkfűvel dúsítom.
- Ízesítés. Mindent az aktuális ízlésem szerint szoktam készíteni, nincs kőbe vésett szabály. Mivel itt az összetevők nyersen is ehetők, így "tűz” feletti művelet “csak” arra szolgál, hogy az ízek “megnyíljanak” és összeérjenek. Mehet bele oreganó, rozmaring, akinek passzol az ízvilágához.
#Hashtags: bazsalikom, fokhagyma, olasz, paradicsom, pesto, recept, spagetti, vegán
FreshUp Ági
Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …