Vegán pesto spagettihez

Nehézség: könnyűElkészítési idő: 30 perc | Mikorra: EbédTípus: VegánKategória: Feltét | Adag: 6 főre

Ez a recept a parmezános, könnyen romlandó pestót hivatott kiváltani, amikor elkezdtem kísérletezni. Ha eszünk is hozzá parmezánt, véleményem szerint jobb külön rátenni, mert így a pesto maga nem lesz romlandó, nálunk legalábbis még sosem romlott meg.
Az eredmény olyan ízkavalkád, ami számos ételen is landolhat a spagettin kívül. Az őszi jóga elvonulásom egyik favoritja. Frissen sült kenyérre vagy az egzotikus rizsre is pompás feltét. Mivel spagettivel kínáljuk, ezért a pesto legyen intenzív ízű és bátran olajos, mert a magok beszívják és akkor elveszti a pesto a krémes állagát.
Annál krémesebb a pesto, minél apróbbra sikerül aprítani a dióféléket. A főfotón aprítógép híjján kézzel lett aprítva a dióféle, míg az elkészítés lépeseinél láthatók már aprítógéppel. Fokhagyma bőven mehet bele, ízlés szerint akár több is, mint a receptben.

Összetevők:

Elkészítés:

1. A magokat egy serpenyőben megpirítom, finomra aprítom például mozsárban vagy aprítógépben.


2. Olivaolajat hevítek egy másik serpenyőben, és rádobom a zúzott fokhagymát. Lefedem és hagyom alacsony tűzön puhulni. 


3. A fokhagymás olajat jól megsózom, elég intenzíven, megszóróm szárított bazsalikommal. Megkavarom fakanállal, majd lefedem újra pár percre.


4. Rádobom az aszalt paradicsomot. Átforgatom. 


5. Végül ráöntöm az aprított magokat. Újból átforgatom. Ha szükséges, öntök még rá olajat, hogy jó lucsogós legyen.


6. Amikor lekapcsolom alatta a lángot, akkor ráaprítom a friss bazsalikomot.

Tipp: 

- A kész pestót üvegben vagy üvegpohárban tálalom. Szuperül néz ki, ahogy látni az összetevőit.
- Ha ragunak készítem spagettire, akkor grillezett padlizsánnal és kakukkfűvel dúsítom.
- Ízesítés. Mindent az aktuális ízlésem szerint szoktam készíteni, nincs kőbe vésett szabály. Mivel itt az összetevők nyersen is ehetők, így "tűz” feletti művelet “csak” arra szolgál, hogy az ízek “megnyíljanak” és összeérjenek. Mehet bele oreganó, rozmaring, akinek passzol az ízvilágához.

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2021

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?