közepes

Házi kenyér

A kenyérsütés egyéni projekt. Sok sok próbálkozás (és kudarc) és újra próbálkozás. Ezerféle kenyérrecept van, de igazán akkor lesz igazi, ha kitapasztalod a saját kezeddel, érintéseddel, hogy milyen az állaga, és megtapasztalod a mennyiségeket. Egy másik titka a kenyérnek az idő, amennyit állni hagyjuk, hogy keljen a tészta. Aztán...

tovább...

Zabszelet utazásra

Régen nagy kedvencem volt a zabszelet, ami sűrű napjaim során csillapították az éhségem, és részemről bele is fért az egészséges kategóriába. Aztán rájöttem, hogy a boltban kapható (oat bar) sok szirupot tartalmaz, túl édes volt és bitang nagy – ami persze lecsúszott, de rájöttem, hogy nincs annyira szükségem. Aztán...

tovább...

Sütőtökös brownie egyszerűen

Csokis-brownie-mindent-bele-sütőtökkel-Jóga-Mindennap-receptek-egészség-otthon

A brownie sütiket valami misztikum lengi körbe. Hogy lesz egy süti sütés után is puha, krémes úgy, hogy nincs benne krém?! Nos, az ősz, a mindent tudó, de olykor elhanyagolt sütőtök megmagyarázza a kérdést. A sütemény lágyságáról a sütőtök gondoskodik. A kisült tészta annyira lágy, főleg ha szilikon formában...

tovább...

Sütőtökös-cukkinis rizs ősszel

Sütőtökös-cukkinis risotto - Mindennap receptek

Az ősz olykor nagy kihívás elé állítja az embert, amellett hogy megajándékozza sütőtökkel. Ez az intenzív ízű növény kiváló karotin forrás, remek zöldség és szerencsére nagy mennyiségben terem. Csak, amikor már azt sem tudja az ember mit kezdjen annyi sütőtök roskadozik a tárolóban, akkor veszi elő az ember a...

tovább...

Egzotikus cukkinis rizs

Az egzotikumát az adja, hogy a curry-s íz mellett van benne több mogyóróféle és aszalt gyümölcs, de pont csak akkora mennyiségben, amennyitől pikáns lesz. Aggodalmakat félretenni, mert egyik összetevőnek sem lesz karakteres íze. Ebben az egytálételben csak úgy lágyan harmonizálnak az ízek. Ez a recept valójában pofon egyszerű. Kizárólag...

tovább...

Vöröslencse dáhl saját fűszerezéssel

A dáhl (eredetileg dahl-nak írják), igazi ayurvédikus egytálétel. Pont amilyen egyeszerű, annyira óckodtam neki állni elkészíteni. Azóta pedig már legalább az ötödik dáhl variációt készítettem el, mert rájöttem a titkára: fantázia és ráérzés csupán, amire szükség van, hogy egy igazán finom és kiadó dáhlt készítsen az ember. Az ayurvédikus...

tovább...

Édesburgonya-padlizsán ragu

A vonzó ebben az ételben az az ízharmónia, amit az édesburgonya – őrölt kömény és szerecsendió, a padlizsán – kakukkfű, a csicseriborsó – fokhagyma és kurkuma adnak. Ez a 2018-as nyár nagy slágere volt otthonunkban. Minden vendégünk megkóstolhatta. 🙂 Köretnek lehet rizst, puliszkát vagy kölest készíteni. Nekem a köles...

tovább...

Vegán csicseriborsó fasírt

Oké, hogy csicseriborsóból fasírt – ez egy ideje nem kérdés nálam, de hogy vegán? Azaz kihagyva a tojást, ami a fasírt összetapadásáért felel. Ez feladta a leckét. Több próbálkozás után, íme a teljesen vegán fasírtok. Csicseriborsót otthon főzve vagy konzerként is fel lehet használni, de én mindig megszoktam szabadítani...

tovább...

Minestrone leves

Sokáig óckodtam ettől a levestől, mert sok összetevőt tartalmaz. Aztán egyik tavasszal, friss zöldségekből kívántam valamilyen levest. Beleástam magam a receptbe, és úgy éreztem itt az idő. A leves nagyon finom lett, olyannyira, hogy a tavaszi jógatáboromban el is készítettem a jógijaimnak. Náluk sikert aratott. Remélem neked is ízleni...

tovább...

JógaMindennap - 2021

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?