Zellerkrémleves – valami isteni finom

Nehézség: gyerekjáték, könnyűElkészítési idő: 45 perc | Mikorra: EbédTípus: Lisztmentes, Vegetáriánus, VegánKategória: Krémleves, Leves | Adag: 4 főre

Sára szereti a leveseket. Együtt szoktuk készíteni. Amíg a zöldségeket pucolom, addig a pulton pakolgat, rendezget vagy a megpucolt zöldségeket mossa.
A legizgalmasabb számára a folyamatban a sózás, majd a botmixerrel turmixolás.
A krémleveseket nem szoktam “agyon” főzni, és szinte mindig pirítok hozzá tökmagot vagy szezámmagot. A pirított kenyérkockát le szoktam spórolni.
Neked hogy jön be ez a leves?

Összetevők:

Elkészítés:

1. A zöldségeket mosom, hámozom, kockázom nagyobb darabokra. Mindent egy lábasba teszek egyszerre.


2. Öntök rá kis olajat, és lefedve az olajon párolom. (Ez a lépés átugorható. Ha látom, Sárának kellek, nem lesz türelme rám várni, akkor rögtön a 3-as ponttal folytatom.)


3. Felöntöm vízzel, sózom, lefedem és főzöm. Forráspont után legalacsonyabb fokozaton kb 20 percig főzöm.


4. Jöhet a turmixolás! Ha nem puhultak meg teljesen a zöldségek, az is jó. A botmixer 1 perc alatt elintézi. Ez Sára dolga. Én valahogy szeretem nem szétfőzni a zöldségeket.


5. Kóstolás. Ha kell, ilyenkor szoktam utánsózni.


6. Fogyasztás: pirított tökmaggal, reszelt parmezánnal, berglivel - akár egytáételnek is jó.

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2021

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?