Valamit csinálnom kellett a céklából mielőtt megfonnyad. Spontán és kreatívan ez lett. Jóga és tudatos életmódunkból fakadóan mindent házilag készítünk. Az idő fontos nekem, ezért a kreativitás mellett a gyorsaság és az íz nagy szerepet kap. Vegán, vegetáriánus, szattvikus és egyszerű, gyors receptek a jógafarmunk konyhájából, és elárulom, sok...
tovább...
Jóga és tudatos életmódunkból fakadóan mindent házilag készítünk. Az idő fontos nekem, ezért a kreativitás mellett a gyorsaság és az íz nagy szerepet kap. Vegán, vegetáriánus, szattvikus és egyszerű, gyors receptek a jógafarmunk konyhájából, és elárulom, sok sok jóga elvonulás és jógatábor étrendje is innen származik.
tovább...
Olcsó, két komponensű leves, amely nemcsak pofon egyszerű, de pénztárcakímélő is egyben. E leves lelke a fűszerezése, és természetesen minden más zöldséget is bele lehet dobni, ami otthon van.
tovább...
Az ételek terén is szeretem az egyszerűséget, de az ízek terén mondjuk ki, fontos, hogy ízletes legyen az étel. E leves ötlete – már nem emlékszem hogyan született – de miután életre kelt annyira meggyőzően finomra sikerült, hogy már több jógatáboromban ezt főztem. A magyar konyhában nem sűrűn használunk...
tovább...
Az idei november számomra a kurkumáról szól, és a levesekről, valamint az általánosságban érvényes elvemről, hogy kevés összetevőből finom, természetes ízeket varázsoljak. Így született meg ez az édesburgonya leves, amely minden várakozásomat felülmúlt. Kíváncsi vagyok nektek hogyan sikerül? Az egyetlen kérdés a fejemben a kókusztej használata. Fenntartással öntöttem bele...
tovább...
Fűszerek nélkül! A mai mesterséges ízű világunkban kuriózumnak – vagy hihetetlennek tűnhet – ha valami fűszerek nélkül készül. Igen! Ez a leves són kívül semmilyen fűszert nem tartalmaz. A leves ízét egyszerűen az adja, aminek adnia kell, a friss, piacon szerzett idény zöldségek. A finom zöldségleves titka nálam az...
tovább...
Ez valami nagyon egyszerű és gyors recept. Ha most kezded a konyhaművészeted vagy már megunva a sok konyhában töltött időt, akkor ez a leves a kedvenced lesz. Az édesburgonya azonkívül, hogy tápláló, édes ízével ad egy kis kontrasztot a sima burgonya ízének. Szerencsendióval lehet bolondítani.
tovább...
Ez a leves a kedvencem. Összesen két hozzávalóból áll (karalábé és répa), vízből és alap fűszerekből, amik mindig vannak otthon. Igazi tavaszi frissességet hoz, egyrészt, mert gyorsan elkészíthető, másrészt csupa zöldség az egész. Számomra úgy finom, ha a karalábét és répát nagylyukú reszelenőn lereszelem. Sokan ezt pepecselésnek gondolják, de...
tovább...
Sokáig óckodtam ettől a levestől, mert sok összetevőt tartalmaz. Aztán egyik tavasszal, friss zöldségekből kívántam valamilyen levest. Beleástam magam a receptbe, és úgy éreztem itt az idő. A leves nagyon finom lett, olyannyira, hogy a tavaszi jógatáboromban el is készítettem a jógijaimnak. Náluk sikert aratott. Remélem neked is ízleni...
tovább...