Zabkása variációk

Nehézség: gyerekjátékElkészítési idő: 10 perc | Mikorra: ReggeliTípus: Lisztmentes, Vegetáriánus, VegánKategória: Müzli, Reggeli, Útravaló | Adag: 3 főre

Szóval zabkása. A reggeleink 95%-ban tuti zabkásával indulnak. Van benne valami megmagyarázható – ezt én kommentárom, és van benne valami megmagyarázhatatlan – ez Zsolti. Minden reggel azt kér, illetve hiányolja ha nincs (leszámítva egy-két napot), de nem mondja miért. 🙂

Én viszont elmondom: nagyon gyorsan kész, az íze nagyon variálható, főleg évszakonként (lást a tippeknél), könnyű reggel, rostdús, gazdag tápértékben, a gyerekeknek szinte első ételként mehet.

Sára nálunk 10 hónaposan reggelire zabkását evett. Pici joghurttal és házi, bio apfelmuss-szal (recept a receptek között). Azóta pedig velünk együtt eszi úgy, ahogyan kéri, avagy olyan ízesítéssel, de leginkább az enyémből eszik.

Alább írom a tippek között, hogy útravalónak is kiváló, de a másik előnye, hogy bárhol vagyunk, szülőknél vagy barátoknál ébredünk, bárhol el tudjuk készíteni, és így tuti jól indul a reggelünk.

Összetevők:

Elkészítés:

1. Egy bögre zabkásába teszek mazsolát, örőlt lenmagaot (egy edényben persze) és felöntöm két bögre forró vízzel.


2. Lefedem. Állni hagyom, vagy ha még a konyhában teszek-veszek, akkor bekapcsolom alatta a tűzhelyet és legalacsonyabb fokozaton kb. 5 percig főzöm, néha megkavarom. Másik opció, hogy hagyom ázni a zabkását, amíg jógázom, és később főzöm pár percig.


3. Ez már maga az ízesítés és fogyasztás. Lásd alul a tippek között.


4. Ha almát és fahéjat teszek bele, akkor azt még főzés alatt szoktam.

Tipp: 

- A téli kedvencünk: kakaópor és narancs, plusz méz
- Tavaszi kedvencünk: apfelmuss (recept a receptek között), joghurt és házi lekvár
- Nyári: nektartin és méz
- Őszi: fahéj és alma

- A kész zabkására szórók pirított szezámmagot, amitől isteni lesz.

- Nyaralás alatt is mindig ilyet csináltunk campelés alatt. Gázégő és már főtt is az autó mellett a reggelink. Csak nektarinnal ettük, a mézzel spóroltuk.

- És ha reggel utazunk, van, hogy előre elkészítem és az anyósülésen kanalazgatom egy üvegtálból.

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?