Nehézség: gyerekjáték | Elkészítési idő: 10 perc | Mikorra: Reggeli | Típus: Lisztmentes, Vegetáriánus, Vegán | Kategória: Müzli, Reggeli, Útravaló | Adag: 3 főre
Szóval zabkása. A reggeleink 95%-ban tuti zabkásával indulnak. Van benne valami megmagyarázható – ezt én kommentárom, és van benne valami megmagyarázhatatlan – ez Zsolti. Minden reggel azt kér, illetve hiányolja ha nincs (leszámítva egy-két napot), de nem mondja miért. 🙂
Én viszont elmondom: nagyon gyorsan kész, az íze nagyon variálható, főleg évszakonként (lást a tippeknél), könnyű reggel, rostdús, gazdag tápértékben, a gyerekeknek szinte első ételként mehet.
Sára nálunk 10 hónaposan reggelire zabkását evett. Pici joghurttal és házi, bio apfelmuss-szal (recept a receptek között). Azóta pedig velünk együtt eszi úgy, ahogyan kéri, avagy olyan ízesítéssel, de leginkább az enyémből eszik.
Alább írom a tippek között, hogy útravalónak is kiváló, de a másik előnye, hogy bárhol vagyunk, szülőknél vagy barátoknál ébredünk, bárhol el tudjuk készíteni, és így tuti jól indul a reggelünk.
Elkészítés:
1. Egy bögre zabkásába teszek mazsolát, örőlt lenmagaot (egy edényben persze) és felöntöm két bögre forró vízzel.
2. Lefedem. Állni hagyom, vagy ha még a konyhában teszek-veszek, akkor bekapcsolom alatta a tűzhelyet és legalacsonyabb fokozaton kb. 5 percig főzöm, néha megkavarom. Másik opció, hogy hagyom ázni a zabkását, amíg jógázom, és később főzöm pár percig.
3. Ez már maga az ízesítés és fogyasztás. Lásd alul a tippek között.
4. Ha almát és fahéjat teszek bele, akkor azt még főzés alatt szoktam.
Tipp: - A téli kedvencünk: kakaópor és narancs, plusz méz - A kész zabkására szórók pirított szezámmagot, amitől isteni lesz. - Nyaralás alatt is mindig ilyet csináltunk campelés alatt. Gázégő és már főtt is az autó mellett a reggelink. Csak nektarinnal ettük, a mézzel spóroltuk. - És ha reggel utazunk, van, hogy előre elkészítem és az anyósülésen kanalazgatom egy üvegtálból.
- Tavaszi kedvencünk: apfelmuss (recept a receptek között), joghurt és házi lekvár
- Nyári: nektartin és méz
- Őszi: fahéj és alma
#Hashtags: Jóga Mindennap receptek, egyszerű és gyors recept, egészséges recept, enni szeretünk, filléres recept, freshup agi konyha, főzni szeretek, gyerekek reggelije, hogyan készül, hogyan készül a zabkása, házi kenyér receptek, házi rercept, jógikus receptek, kreativ recept otlet, olcsó recept, reggeli ötlet, vegetáriánus recept, vegán receptek, zabkása
FreshUp Ági
Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …