Az ételek terén is szeretem az egyszerűséget, de az ízek terén mondjuk ki, fontos, hogy ízletes legyen az étel. E leves ötlete – már nem emlékszem hogyan született – de miután életre kelt annyira meggyőzően finomra sikerült, hogy már több jógatáboromban ezt főztem.
A magyar konyhában nem sűrűn használunk póréhagymát, pedig mennyivel ízletesebb, mint a vöröshagyma. Mindemellett kiadós is, alig kell ebbe a levesbe egy szál. Elkezdtem kísérletezni más ételekben is a póréhagymával, az eredmény igen jól szokott sikerülni. (lásd Gombás rizottó másként, hamarosan jön a recept) Jövőre pedig már magam termesztem a póréhagymát a kertünkben. Fogjatok a szavamon.
Három alapanyag, egy fűszer és éltető víz, pici olaj. Ennyi.
Összetevők:
- 1 szál póréhagyma
- 2 darab burgonya
- 2 szál zöldséggyökér
- 1 öntés olivaolaj
- 6 dl víz
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
1. Előkészítem a hozzávalókat. Mosom, pucolom, hámozom, karikázom, kockázom.
2. Pici olajat hevítek egy lábasban.
3. Rádobom a póréhagymát, hagyom, hogy egy kis levet eresszen.
4. Beleteszem a felkockázott zöldséggyökeret és a krumplit.
5. Sózom.
6. Hagyom egy kicsit összepárolódnia az ízeknek, majd felüntö, forrásban lévő vízzel.
7. Amikor a zöldségek puhák vagy nagyjából puhák, akkor botmixerrel összeturmixolom.
8. Megkóstolom, ha szükséges, sózom még.
Tipp: - tökmagolajjal és pirított, aprított tökmaggal tálalom
- nem szoktam más fűszert beletenni, mint sót, max. evéskor őrölünk rá himalája sót, de ha van ötlet milyen fűszert bír még el, akkor kommentbe írd meg.
FreshUp Ági
Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …