Sokáig óckodtam ettől a levestől, mert sok összetevőt tartalmaz. Aztán egyik tavasszal, friss zöldségekből kívántam valamilyen levest. Beleástam magam a receptbe, és úgy éreztem itt az idő.
A leves nagyon finom lett, olyannyira, hogy a tavaszi jógatáboromban el is készítettem a jógijaimnak. Náluk sikert aratott. Remélem neked is ízleni fog.
Összetevők:
- 2 darab vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olivaolaj
- 4 darab zöldséggyökér
- 4 darab zellerszár
- 4 darab burgonya
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 4 darab babérlevél
- 30 dkg lóbab
- 10 dkg kelkáposzta
- 2 szál rozmaring
- 2 evőkanál bazsalikom (szárított)
- 2 csipet feketebors (egész)
- 2 teáskanál piros paprika (por)
- 2 csipet tárkony
- 1 csipet chilli paprika
- 30 dkg rizs
- 2 l víz
- ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A zöldségeket előkészítem a szokott módon, pucolom aprítom, darabolom.
2. A hagymát a felhevített olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom az összepréselt fokhagymát. Kavargasd, a fokhagyma könnyen megég.
3. Beledobom az apróra vágott répát, zöldséggyökeret és a burgonyát.
4. Megsózom, borsozom, beledobom a babérlevelet, szárított bazsalikomot adok hozzá (ha ezt is használok) és felöntöm vízzel.
5. Amikor közepesen megpuhult a burgonya, akkor hozzáadom a babot (konzervet vagy előfőzöttet), a kelkáposztát, a zellerleveleket aprítva, a sűríttett paradicsomot és beledobom a rizst.
6. Fűszerezem tárkonnyal, por paprikával, frissen őrölt borssal és frissen őrölt chilivel (enyhén) és sózom, ha szükséges.
7. Addig főzöm a levest, amíg a rizs és a burgonya megfő. Szükséges még további vízzel pótolni, mert a rizs sok vizet vesz fel. Végül sok, aprított bazsalikommal megszórom.
Tipp: - A leves kiváló egytál étel, mert van benne rizs. Nagyon jól telít, de mégis könnyű marad a gyomor tőle. Elég utána egy könnyű desszert. Mint a legtöbb levesre igaz, hogy ha áll, akkor még jobban összeérnek az ízek. Másnap is finom ízvilága van.
- Amikor felöntöm vízzel, magad hőfokon főzöm, amíg a víz forrni kezd, utána lekapcsolom takarékra. (energiatakarékosság)
- Tálalhatod parmezánnal (akkor már nem lesz vegán) ?és/vagy pirított kenyérrel.
- Ha túlságosan besűrűsödik a leves, akkor öntsd fel további vízzel. Ekkor fűszerezd újra.
#Hashtags:
FreshUp Ági
Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …