60 perc

Zabszelet utazásra

Régen nagy kedvencem volt a zabszelet, ami sűrű napjaim során csillapították az éhségem, és részemről bele is fért az egészséges kategóriába. Aztán rájöttem, hogy a boltban kapható (oat bar) sok szirupot tartalmaz, túl édes volt és bitang nagy – ami persze lecsúszott, de rájöttem, hogy nincs annyira szükségem. Aztán...

tovább...

Sütőtökös brownie egyszerűen

Csokis-brownie-mindent-bele-sütőtökkel-Jóga-Mindennap-receptek-egészség-otthon

A brownie sütiket valami misztikum lengi körbe. Hogy lesz egy süti sütés után is puha, krémes úgy, hogy nincs benne krém?! Nos, az ősz, a mindent tudó, de olykor elhanyagolt sütőtök megmagyarázza a kérdést. A sütemény lágyságáról a sütőtök gondoskodik. A kisült tészta annyira lágy, főleg ha szilikon formában...

tovább...

Vöröslencse dáhl saját fűszerezéssel

A dáhl (eredetileg dahl-nak írják), igazi ayurvédikus egytálétel. Pont amilyen egyeszerű, annyira óckodtam neki állni elkészíteni. Azóta pedig már legalább az ötödik dáhl variációt készítettem el, mert rájöttem a titkára: fantázia és ráérzés csupán, amire szükség van, hogy egy igazán finom és kiadó dáhlt készítsen az ember. Az ayurvédikus...

tovább...

Édesburgonya-padlizsán ragu

A vonzó ebben az ételben az az ízharmónia, amit az édesburgonya – őrölt kömény és szerecsendió, a padlizsán – kakukkfű, a csicseriborsó – fokhagyma és kurkuma adnak. Ez a 2018-as nyár nagy slágere volt otthonunkban. Minden vendégünk megkóstolhatta. 🙂 Köretnek lehet rizst, puliszkát vagy kölest készíteni. Nekem a köles...

tovább...

Olaszos vöröslencsés ragu spagettivel

Nyáron találtam ki ezt a receptet. Utazás előtt mindig igyekszem felhasználni a friss és ezért romlandó zöldségeket, és általában rájövök, hogy mennyi mindent kell egyszerre feldolgozni. Ezúttal tele volt a hűtőm zöldéségekkel, de nem akartam lefagyasztani semmit. Őszíntén, ez most eléggé feladta a leckét, mert otthonról, a szüleim kertjéből...

tovább...

Vegán csicseriborsó fasírt

Oké, hogy csicseriborsóból fasírt – ez egy ideje nem kérdés nálam, de hogy vegán? Azaz kihagyva a tojást, ami a fasírt összetapadásáért felel. Ez feladta a leckét. Több próbálkozás után, íme a teljesen vegán fasírtok. Csicseriborsót otthon főzve vagy konzerként is fel lehet használni, de én mindig megszoktam szabadítani...

tovább...

Minestrone leves

Sokáig óckodtam ettől a levestől, mert sok összetevőt tartalmaz. Aztán egyik tavasszal, friss zöldségekből kívántam valamilyen levest. Beleástam magam a receptbe, és úgy éreztem itt az idő. A leves nagyon finom lett, olyannyira, hogy a tavaszi jógatáboromban el is készítettem a jógijaimnak. Náluk sikert aratott. Remélem neked is ízleni...

tovább...

JógaMindennap - 2020

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?