Édesburgonya-padlizsán ragu

Nehézség: közepesElkészítési idő: 60 perc | Mikorra: Ebéd, VacsoraTípus: VegánKategória: Főétel | Adag: 2 főre

A vonzó ebben az ételben az az ízharmónia, amit az édesburgonya – őrölt kömény és szerecsendió, a padlizsán – kakukkfű, a csicseriborsó – fokhagyma és kurkuma adnak.

Ez a 2018-as nyár nagy slágere volt otthonunkban. Minden vendégünk megkóstolhatta. 🙂

Köretnek lehet rizst, puliszkát vagy kölest készíteni. Nekem a köles jött be legjobban.

Az elkészítés már videón is megtekinthető. Katt ide

További vegán recept- és jógavideókért iratkozz fel a Youtube csatornánkra.

Összetevők:

Elkészítés:

1. A zöldségeket előkészítem. (lásd fotón)


2. Felkockázom a zöldségeket.


3. Olajon üvegesre pirítom a hagymát, fokhagymát.


4. Rádobom a padlizsánt, várok egy kicsit, majd jöhet az édesburgonya. Legvégül a csicseriborsó (előre megfőzött). A padlizsán puhul meg a legnehezebben, ezért öntök rá egy bögre vizet is, ha kell, többet. Ez adja a ragu levét.

A zöldségeket egyszerre is bele lehet dobni a serpenyőbe, vagy akár a padlizsánt később, ha szereted a ropogós padlizsánt.


5. Fűszerek: só és őrölt kömény mehet bele bátran, kakukkfű közepesen, kurkuma óvatosan.


6. Hagyom alacsony lángon, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Kóstolom, javítom, majd lekapcsolom és hagyom összeérni az ízeket vagy rögtön tálalom.

Tipp: 

- köretnek köles kínálok hozzá,
- van, hogy minden zöldséget egyszerre teszek bele, akkor az édesburgonya általában szétfő, főleg a sok kavarástól, de az ízén nem változtat,
- ez az a recept az, amiben az őrölt kömény sosem sok,
- a fokhagyma is bőven mehet bele, akár 8 gerezddel is,
- a kurkumával viszont csínján bánni,
- attól függően, hogy milyen szaftos ragut szeretnék, öntöm fel megfelelő mennyiségű vízzel.

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2020

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?