Hogyan készül a házi kenyér? Mi az a bergli? Miből jön a név és mit eszünk hozzá a jógafarmunkon. Mi csak ezt esszük kenyér helyett. Jóga és tudatos életmódunkból fakadóan mindent házilag készítünk. Az idő fontos nekem, ezért a kreativitás mellett a gyorsaság és az íz nagy szerepet kap....
tovább...
Cukkini, padlizsán, vöröslencse, mind mind finom zöldségek. Egyszeűen valami finomat. Ez a recept pofon egyszerű és nálam jolly joker, mert ha épp nem jut eszembe semmi, vagy nagyon gyorsan kell összeütnöm valamit, akkor ezt veszem el.
tovább...
A brownie sütiket valami misztikum lengi körbe. Hogy lesz egy süti sütés után is puha, krémes úgy, hogy nincs benne krém?! Nos, az ősz, a mindent tudó, de olykor elhanyagolt sütőtök megmagyarázza a kérdést. A sütemény lágyságáról a sütőtök gondoskodik. A kisült tészta annyira lágy, főleg ha szilikon formában...
tovább...
Ez a recept fantázia és időkorlát szüleménye. Valahogy az időnyomás jól hat a kreativitásomra. A párom csak annyit szokott mondani, hogy finom legyen (ne csak ehető, de ízletes is). Nos, ez a recept simán belopta magát a recepttárunkba. 30 perc alatt finom, egészséges, ízletes étel került az asztalra. Ősz...
tovább...
Az ősz olykor nagy kihívás elé állítja az embert, amellett hogy megajándékozza sütőtökkel. Ez az intenzív ízű növény kiváló karotin forrás, remek zöldség és szerencsére nagy mennyiségben terem. Csak, amikor már azt sem tudja az ember mit kezdjen annyi sütőtök roskadozik a tárolóban, akkor veszi elő az ember a...
tovább...
A vonzó ebben az ételben az az ízharmónia, amit az édesburgonya – őrölt kömény és szerecsendió, a padlizsán – kakukkfű, a csicseriborsó – fokhagyma és kurkuma adnak. Ez a 2018-as nyár nagy slágere volt otthonunkban. Minden vendégünk megkóstolhatta. ? Köretnek lehet rizst, puliszkát vagy kölest készíteni. Nekem a köles...
tovább...