Cukkinis ragu

Nehézség: könnyűElkészítési idő: 45 perc | Mikorra: Ebéd, VacsoraTípus: Lisztmentes, VegetáriánusKategória: Egytálétel, Második fogás | Adag: 2 főre

Egyszeűen valami finomat.

Ez a recept pofon egyszerű és nálam jolly joker, mert ha épp nem jut eszembe semmi, vagy nagyon gyorsan kell összeütnöm valamit, akkor ezt veszem el.

A recept “erősíthető”, ha bacont sütsz előtte és annak a zsiradékában készíted el ezt el (építkezős férfiaknak így ez ízleni fog), plusz mehet rá sajt is (ez is).

De lehet könnyed, zöldséges ételnek is meghagyni.

Köretnek lehet pennét, rizst vagy kölest enni hozzá. Jelen esetben épp lisztmentes napot tartottam, így jégsalátára tettem rá, Zsolti pedig az építkezős nap után pennével és jó sok sajttal ette.

Miért tartok alkalmanként lisztmentes napokat?

Elmondom ezt a receptet is benne.

 

 

Összetevők:

Elkészítés:

1. A hagymát, a fokhagymát, a cukkinit és ha teszel bele padlizsánt, akkor felkockázok.


2. Olajat hevítek, és üvegesre párolom előbb a vöröshagymát, utána belenyomom a fokhagymát, végül a cukkinit és padlizsánt. Megfűszerezem (só, kakukkfű, esetleg őrölt bors), összekavarom a zöldségekkel és lefedem.


3. Pár perc után felöntöm pici vízzel, hogy nehogy leégjen (jártam már így, mert a cukkini nem engedd olyan gyorsan levet).


4. Megmosom a vöröslencsét, rádobom a ragura, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sőt, lehet még egy picivel több. Majd megkavargatom, lefedem és figyelem, hogy mennyire fővi el a levét, ha kell, újra öntök rá vizet. A vöröslencse min. 2-szeres mennyiségű vizet szív fel, és akkor még kell a raguhoz is folyadék (nem sok, de kell).


5. Ínyencként szoktam rányomni mustárt, tetszés szerinti mennyiségben. Ad neki egy kis pihantériát. 🙂


6. Amikor a lencse elkészült, kb. 20 perc, akkor megkóstolom. Ha a cukkini és a padlizsán még nem puhult meg rendesen, nekem akkor is jó, mert miért kéne mindent mindig szétfőzni?! Ott a fogunk!


Tipp: 

Köret:
- risz, köles vagy penne
- jégcsaláta ágyon is lehet tálalni
- megy hozzá a reszelt sajt vagy akár a feta sajt is (képen)
- a padlizsán elhagyható, ekkor kétszer annyi cukkinit teszek bele
- akár reggelire is salátaágyon tálalva, tökmagolajjal nyakon öntve

Te hogy csináltad?

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2020

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?