Padlizsán ragu, olyan mint a cukkinis ragu csak cukkini nélkül. :D Azaz, amilyen zöldséget találok, bátran beleteszem.
A jógafarmunk konyháján ez egy standrard étel, egyszerű, gyors, ízletes és ízlés szerint felturbózható még utólag is az íze.
tovább...
Cukkini, padlizsán, vöröslencse, mind mind finom zöldségek. Egyszeűen valami finomat. Ez a recept pofon egyszerű és nálam jolly joker, mert ha épp nem jut eszembe semmi, vagy nagyon gyorsan kell összeütnöm valamit, akkor ezt veszem el.
tovább...
A köles egy biztos alap, mert gluténmentes, köretnek is jó, desszert alapnak is, kisbabák is ehetik, útravalónak is jó, mert hidegen is finom, kihűlve nem morzsál. A vegán változatát ebben a podcastban mesélem el köles túrógombóc néven. Egyszerű és gyors recept a jógafarmunk konyhájából FreshUp Ágitól.
tovább...
Olcsó, két komponensű leves, amely nemcsak pofon egyszerű, de pénztárcakímélő is egyben. E leves lelke a fűszerezése, és természetesen minden más zöldséget is bele lehet dobni, ami otthon van.
tovább...
Ez a recept fantázia és időkorlát szüleménye. Valahogy az időnyomás jól hat a kreativitásomra. A párom csak annyit szokott mondani, hogy finom legyen (ne csak ehető, de ízletes is). Nos, ez a recept simán belopta magát a recepttárunkba. 30 perc alatt finom, egészséges, ízletes étel került az asztalra. Ősz...
tovább...
Az ősz olykor nagy kihívás elé állítja az embert, amellett hogy megajándékozza sütőtökkel. Ez az intenzív ízű növény kiváló karotin forrás, remek zöldség és szerencsére nagy mennyiségben terem. Csak, amikor már azt sem tudja az ember mit kezdjen annyi sütőtök roskadozik a tárolóban, akkor veszi elő az ember a...
tovább...
Az egzotikumát az adja, hogy a curry-s íz mellett van benne több mogyóróféle és aszalt gyümölcs, de pont csak akkora mennyiségben, amennyitől pikáns lesz. Aggodalmakat félretenni, mert egyik összetevőnek sem lesz karakteres íze. Ebben az egytálételben csak úgy lágyan harmonizálnak az ízek. Ez a recept valójában pofon egyszerű. Kizárólag...
tovább...
A dáhl (eredetileg dahl-nak írják), igazi ayurvédikus egytálétel. Pont amilyen egyeszerű, annyira óckodtam neki állni elkészíteni. Azóta pedig már legalább az ötödik dáhl variációt készítettem el, mert rájöttem a titkára: fantázia és ráérzés csupán, amire szükség van, hogy egy igazán finom és kiadó dáhlt készítsen az ember. Az ayurvédikus...
tovább...