Nehézség: könnyű | Elkészítési idő: 45 perc | Mikorra: Ebéd | Típus: Lisztmentes, Vegetáriánus, Vegán | Kategória: Egytálétel | Adag: 2 főre
Kreatív konyhának hívom azt, amikor a meglévő, esetleg maradék dolgokból készítek valamit.
Jelen esetben a cukkinis ragu mintájára készítettem el ezt a ragut, csak épp cukkini nem volt hozzá. 😀
Felhasználtam tehát a padlizsánjainkat, amiből ősszel volt sok, házi, anyukám kertjéből.
Szóval mindent bele, amit a megérzésem diktál.
Te hogyan készítetted?
Én közben podcastot hallgatok. Itt a receptes podcastom, vagy hallgasd meg a legfrissebbek epizódot.
A cukkinis ragu és köleses túrós receptekről itt mesélek.
Hallottad már?
Összetevők:
- 2 darab padlizsán
- 1 bögre vöröslencse
- 1 darab vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 darab pirospaprika (kápia)
- 2 öntés napraforgóolaj
- ízlés szerint mustár
- 2 bögre víz
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál kakukkfű
- lehelletnyi feketebors (örölt)
Elkészítés:
1. A padlizsánt megmosom, felkockázom, egy edényben megsózom. Ha nem teszek rá sokat, akkor ezt rajta hagyom, és az ételt nem sózom meg. Ha jó sok sóval puhítom a padlizsánt, akkor lemosom 15 perc után.
2. A vöröshagymát felkockázom és olajon üvegesre párolom fedő alatt.
3. Közben megpucolom és felaprítom a fokhagymát és a paprikát. (jelen esetben ez is volt itthon)
4. A vöröshagymára dobom a fokhagymát, a paprikát és a padlizsánt. Fűszerezem kakukkfűvel, esetleg borssal (én ezt gyakran kihagyom, nem a kedvencem, de adhatsz neki vele egy karakteresebb ízt).
4. Fedő alatt puhítom a zöldségeket, és vagy várok vele kb 10 percet vagy rögtön rádobom a megmosott vöröslencsét. Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje az edény tartalmát, és fedő alatt, alacsony lángon kb. 20 percig főzöm. A lényeg, hogy a vöröslencse főjjön meg, a többi ropogósan is jó.
5. Köretnek rizst, kölest vagy pennét készítek
Tipp: - Padlizsán ragu, olyan mint a cukkinis ragu csak cukkini nélkül. 😀 Azaz, amilyen zöldséget találok, bátran beleteszem.
- Bármilyen friss paprika illik belefőzve az ételbe, kicsit lecsós lesz tőle.
- A jógafarmunk konyháján ez egy standrard étel, egyszerű, gyors, ízletes és ízlés szerint felturbózható még utólag is az íze.
- Tökmagolaj rá, pirított tökmag, sajt is illik hozzá.
FreshUp Ági
Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …