Avokádós vöröslencsés quinoa 30 perc alatt

Avokádós vöröslencsés quinoa 30 perc alatt - Jóga Mindennap egészséges gyors recept, tálalás

Nehézség: könnyűElkészítési idő: 30 perc | Mikorra: Ebéd, VacsoraTípus: Ayurvédikus, VegánKategória: Egytálétel | Adag: 2 főre

Ez a recept fantázia és időkorlát szüleménye. Valahogy az időnyomás jól hat a kreativitásomra. A párom csak annyit szokott mondani, hogy finom legyen (ne csak ehető, de ízletes is). Nos, ez a recept simán belopta magát a recepttárunkba. 30 perc alatt finom, egészséges, ízletes étel került az asztalra.

Ősz lévén az avokádó kifejezetten ajánlott, egészséges és tartalmas zsírforrás. A szabadföldön termett piros kápia paprika még megtalálható a piacon. A vöröshagyma is friss, őszi termés.

A quinoa köretet vöröslencsével “ősziesítettem”, azaz a vöröslencse adja meg a tartalmát és “súlyát” az ételnek. Ősszel javasolt kicsit “nehezebb”, tartalmasabb ételeket enni, de az alapelv legyen ekkor is zöldségalapú és könnyen emészthető.

Összetevők:

Elkészítés:

1. Azonos mennyiségű quinoát és vöröslencsét (alaposan megmosva) kétszeres mennyiségű vízzel felteszem főzni egy csipet sóval. Magas hőfokon kezdem és az első forráspont után lekapcsolom takarékra.


2. Közben elkészítem a feltétet. Az avokádót felkockázom. A piros kápia paprikát apró csíkokra vágom. Tettem bele aszalt paradicsomot csíkokra vágva, és kukoricát. Egyéb zöldséget is lehet bele tenni.


3. Öntet elkészítése: olivaolajba dijoni mustárt teszek, kézi habverővel alaposan összekavarom. Só, bazsalikom, oreganó megy bele. Aki szereti a fekete borsot, az is mehet bele, azonban én ősszel mellőzöm ezt az erős és "könnyű, légiességet" okozó fűszert (ayurvéda ajánlása).


4. A quinoa a vöröslencsével azonos ideig fő. Kb. 20 perc alatt elkészül. Mivel hamar elhűl, így az öntetet és a zöldségeket már előkészítettem (egy tálban összekavarva), egymásra öntve, és már lehet is tálalni.

Tipp: 

- Frissen őrölt himalája só és olivaolaj jól kihozza a zöldségek természetes aromáját.
- Pár csepp citromlé és frissen aprított koriander teszi pikánsabbá.
- Pár csepp tökmagolaj még értékesebb őszi étellé varázsolja.

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2021

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?