Olaszos vöröslencsés ragu spagettivel

Nehézség: összetettElkészítési idő: 60 perc | Mikorra: EbédTípus: Vegetáriánus, VegánKategória: Főétel | Adag: 4 főre

Nyáron találtam ki ezt a receptet. Utazás előtt mindig igyekszem felhasználni a friss és ezért romlandó zöldségeket, és általában rájövök, hogy mennyi mindent kell egyszerre feldolgozni.

Ezúttal tele volt a hűtőm zöldéségekkel, de nem akartam lefagyasztani semmit. Őszíntén, ez most eléggé feladta a leckét, mert otthonról, a szüleim kertjéből kaptam cukkinit, padlizsánt és tele voltunk spagetti tésztával. Így a gombát sem rizottónak készítettem el, mert már utazás előtt nem volt annyi nap, hogy külön ételként elfogyasszuk. Így lett kettőnknek két napra ebédje.

A nyár másik nagy kedvencem a padlizsános ragu, de ezúttal valami új ízvilágot szeretettem volna rittyenteni. Végülis sikerült, a férjem is felvette a listára.

Összetevők:

Elkészítés:

1. Előkészítés: 1. hagymát, paprikát, cukkinit, padlizsánt felkockázom, 2. gombát meghámozom és aprítom, 3. répát lereszelem, 4. vöröslencsét megmosom.


2. Olajban a hagymát megpirítom. Rádobom a többi zöldséget (én egyszerre szoktam mindent).


3. Fűszerezem: só, bors, oreganó, kakukkfű, sűrített paradicsom és mehet rá fűszer, pirospaprika. Átforgatom a fűszereket a hagymával. Alacsony hőfokon hagyom, hogy picit összesüljenek, párolódjonanak a fűszerek és a hagyma.


4. Amikor levet enged a zöldség, ráöntöm a vöröslencsét, felöntöm 1,5-szeres mennyiségű vízzel, amiben 15 perc alatt puhára fő. Lehet igényel még némi víz utánpótlást, így figyeld, és pótold ha szükséges. Ellenőrizd a lencse keménységét.


5. Közben felteszem a vizet főni a tésztának, majd a spagettit beledobom a forrásban lévő egyhén sós, olajos vízbe.


6. A ragut kavarom, kóstolom, ízesítem. Amikor a lencse puha, addigra a többi zöldség is kész (ropogós lesz vagy már egész puha). Ha pikánsra vágysz, akkor dobj bele chilit.

Irány a tálalás!

Tipp: 

- egy pici szerecsendióval bolondítom a legvégén, mielőtt lekapcsolom alatta a tüzet,
- parmezánnal még olaszosabb ízt faraghatsz belőle,
- chillivel bolondíthatod,
- külön is tálalható a ragu, de úgy kevésbé kell intenzíven fűszerezni,
- a klasszikus spagetti pedig nagyon jól feldobódik 🙂 egy ilyen ragutól,
- friss salátát kínálok mellé natur vagy egy kis öntettel.

#Hashtags: 

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2020

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?