A quinoa hűsítő hatású, gluténmentes gabonaféle, ezért nyáron igazán könnyen emészthető.
A vöröslencse és a quinoa főzési ideje azonos, ezért együtt nagyon jól főzhető, így tehetjük fehérjében gazdagabbá ezt a főételt.
Minden féle friss zöldséggel és saját magam készített öntettel szoktam tálalni. Ezúttal volt patiszonom is, amit nagyon nem tudtam másra felhasználni, így felkockáztam és színesítettem vele az ételt. A babot vagy megfőzöd előre vagy konzervet használsz.
Légy tudatos! Ha konzervet használsz, akkor az üres dobozt igyekezz a konzerv hulladékgyűjtőbe eljutattni.
Összetevők:
- 1 bögre quinoa
- 1 bögre vöröslencse
- 2 darab pirospaprika (kápia)
- 3 darab paradicsom
- 1 darab vöröshagyma
- 1 darab patiszon
- 1 darab avokádó
- 1 bögre lóbab
- 1 ízlés szerint rukkola
- ízlés szerint feketebors (örölt)
- ízlés szerint oreganó
- ízlés szerint bazsalikom (friss)
- ízlés szerint olivaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A quinoát és a vöröslencsét megmosom és felteszem kétszeres mennyiségű vízben főni egy csipet sóval. Kb. 20 perc alatt megfő. Először magas hűfokon, forráspont elérése után a legalacsonyabban főzöm tovább kb. 15 percig.
2. A zöldségeket előkészítem: 1. a hagymát felkarikázom, 2. piros kápia paprikát, a paradicsomot, a patiszont, az avokádót felkockázom, 4. a rukkolát előkészítem, 5. petrezselyemzöldet felaprítom.
3. Öntet: olivaolaj, mustár vagy citromlé vagy balzsamecet, só, bors frissen őrölve, oreganó, bazsalikom. Kézi habverővel jól összedolgozom.
4. Összeállítás: a megfőtt quinoát hagyom picit hűlni, hozzáadom a zöldségeket és leöntöm az olajos öntettel. Megszóróm zöldségzölddel és zöldfűszerekkel.
Tipp: - rukkolával és friss bazsalikommal tálalom,
- a paradicsomot elkészítheted külön salátaként, ahogy a képen is látod: hagymával, bazsalikommal, kevéske sóval és olivaolajjal.
#Hashtags:
FreshUp Ági
Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …