Oké, hogy csicseriborsóból fasírt – ez egy ideje nem kérdés nálam, de hogy vegán? Azaz kihagyva a tojást, ami a fasírt összetapadásáért felel. Ez feladta a leckét. Több próbálkozás után, íme a teljesen vegán fasírtok.
Csicseriborsót otthon főzve vagy konzerként is fel lehet használni, de én mindig megszoktam szabadítani a hajától a főtt csicserit, hogy könnyebben emészthető legyen és kevésbé puffasztó.
Párosítható répás köles körettel
Légy tudatos! Ha konzervet használsz, akkor az üres dobozt igyekezz a konzerv hulladékgyűjtőbe eljutattni.
Összetevők:
- ízlés szerint petrezselyem zöld
- 1 bögre csicseriborsó (főtt)
- 0.5 dl szezámmag
- ízlés szerint feketebors (örölt)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A csicseriborsót villával összetöröm. Sózom, curryvel megszórom, és adok hozzá pirított szezámmagot.
2. Alaposan összedolgozom. Ha száraz lenne, adok hozzá olajat, de általában nem szükséges.
3. Kézzel vagy kanállal formálok belőle "lapótyákat", sütőpapírra helyezem és 180 fokon sütöm kb. 30 percig. Nem szükséges a sütőpapírt beolajozni. Ha ízletesebb, igazibb fasírtokat szeretnél, akkor meg lehet locsolni a fasírtok tetejét egy kis olajjal sütés közben.
4. Voilá, tálalható!
Tipp: - párosítható répás köles körettel
- zöldsalátával
#Hashtags:
FreshUp Ági
Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …