A jógik hagyományos teája? Mindenesetre ez nálunk a jógatábor és elvonulások idején tradicionális tea recept, amit mindig nagy kíváncsisággal készítünk a jógikkal, mint házi teát. Engem a hozzávalók győznek meg: kardamom, fahéj, gyömbér, feketebors, szegfűszeg.
tovább...
Az idei november számomra a kurkumáról szól, és a levesekről, valamint az általánosságban érvényes elvemről, hogy kevés összetevőből finom, természetes ízeket varázsoljak. Így született meg ez az édesburgonya leves, amely minden várakozásomat felülmúlt. Kíváncsi vagyok nektek hogyan sikerül? Az egyetlen kérdés a fejemben a kókusztej használata. Fenntartással öntöttem bele...
tovább...
Ez a recept fantázia és időkorlát szüleménye. Valahogy az időnyomás jól hat a kreativitásomra. A párom csak annyit szokott mondani, hogy finom legyen (ne csak ehető, de ízletes is). Nos, ez a recept simán belopta magát a recepttárunkba. 30 perc alatt finom, egészséges, ízletes étel került az asztalra. Ősz...
tovább...
Teher alatt nő a pálma, szokták mondani. Hát ez az étel így született. Gyorsan kellett valamit összedobnom ebédre, mert két jógaóra között voltam, és a férjem úton volt már haza. Aj, most valószínű lebuktam, mert előfordul, hogy ő már éhesen úton van haza a munkából, én meg még csak...
tovább...
Ez a recept a parmezános, könnyen romlandó pestót hivatott kiváltani, amikor elkezdtem kísérletezni. Ha eszünk is hozzá parmezánt, véleményem szerint jobb külön rátenni, mert így a pesto maga nem lesz romlandó, nálunk legalábbis még sosem romlott meg. Az eredmény olyan ízkavalkád, ami számos ételen is landolhat a spagettin kívül....
tovább...
Fűszerek nélkül! A mai mesterséges ízű világunkban kuriózumnak – vagy hihetetlennek tűnhet – ha valami fűszerek nélkül készül. Igen! Ez a leves són kívül semmilyen fűszert nem tartalmaz. A leves ízét egyszerűen az adja, aminek adnia kell, a friss, piacon szerzett idény zöldségek. A finom zöldségleves titka nálam az...
tovább...
A quinoa hűsítő hatású, gluténmentes gabonaféle, ezért nyáron igazán könnyen emészthető. A vöröslencse és a quinoa főzési ideje azonos, ezért együtt nagyon jól főzhető, így tehetjük fehérjében gazdagabbá ezt a főételt. Minden féle friss zöldséggel és saját magam készített öntettel szoktam tálalni. Ezúttal volt patiszonom is, amit nagyon nem...
tovább...
A fasírtot egy ideje már nem sütöm ki olajban, és mivel vegán irányzatot követeket, igyekszem elkerülni a tojást is, mint a fasírt egyik alapvető hozzávalóját. A lencse, a magféle és az olajon pirított hagyma azonban tökéletes ragadós anyagot ad. Extra kisütésre nincs szükség, de semmi nem tiltja ezt a...
tovább...
Ez valami nagyon egyszerű és gyors recept. Ha most kezded a konyhaművészeted vagy már megunva a sok konyhában töltött időt, akkor ez a leves a kedvenced lesz. Az édesburgonya azonkívül, hogy tápláló, édes ízével ad egy kis kontrasztot a sima burgonya ízének. Szerencsendióval lehet bolondítani.
tovább...