Hogyan készíts jógi teát?

Jógi tea házi egészséges tea recept freshup ági jóga mindennap _ hogyan készítsd

Nehézség: könnyűElkészítési idő: 10 perc | Mikorra: BármikorTípus:  | Kategória: Teák | Adag: 

A jógik nagy kedvence. No, nem tudom, hogy ez az elvonulások adta energia és sok sok pozitív élmény miatt van-e így, de leszögezhetem: a jógik kedvence.

Amiért én szeretem azt két pontban tudom megfogalmazni.

1. A sok hozzávaló miatt ez nem egy “gyors belelógatok egy filtert” tea. Hanem van neki egy szertartása: kikészítem a hozzávalókat, felvágom a kardamom magokat és szeretettel és vággyal készítem arra vonatkozóan, hogy hamarosan kortyolgatom a fűszeres ízét, és közben megállok egy percre.

2. Az ízek olyan naturálisak és olyan jól harmonizálnak. Olyan, mintha ezzel kényeztetném magam.

 

Érzed a lényegét most már a jógi teának? Megnyit az álmodozásra, az önmagadról való gondoskodásra. Akár ezeket, akár mást társítasz a jógi tea fogyasztásához, egyben már jógázol is az elméddel, mert tudatossabbá teszed általa magad.

 

Benned milyen kép él a jógi teával kapcsolatban? Milyen szertartást építettél köré? Írd meg alább a kommentboxban.

 

Szeretettel,

Ági

Összetevők:

Elkészítés:

1. Kikészítem a hozzávalókat: kardamom magok, szegfűszeg, fekete bors, fahéj rúd, gyömbér és egy tea filter, de ez elhanyagolható. A klasszikus recept fekete tea filtert ír, de gyakorlatilag ez el is hagyható. Elég élénkítő tud így is lenni.


2. Teszek fel vízet főni. Én rögtön egy teáskannával készítek, ami kicsivel több, mint 1 liter, sőt, lehet egy lábast is előkészíteni és még nagyobb mennyiséget előre megcsinálni.


3. A kardamom magot bevágom, hogy a kis fekete szemek megjelenjenek benne. Nem szükséges teljesen megbontani, az íze így is ki fog oldódni.


4. Beleteszem egy teáskannába, rádobom a fekete borsot 4-5 szem, szegfűszeg 2-3 db, a gyömbért reszelve vagy apró kockákra vágva és az egy db fahéj rudat.


5. Felöntöm a forrásban lévő vízzel, és hagyom állni. Kb. 10 perc után már fogyasztható, de egész nap rá lehet járni. Ha benne hagyod a fahéjrudat, akkor kellemes édeskés ízt ad neki, így semmi édesítő, még méz sem kell bele. Meg amúgy sem, mert a fűszerek elég izgalmas kalandnak bizonyulnak a nyelvednek így is.


+1. Ülj le egy bögre jógi teával, és ünnepeld, hogy gondoskodtál magadról bármilyen ipari, gyártott termék megvásárlása helyett. Szánj 5 percet magadra, és merengj el, álmodozz, tervezz és örülj magadnak.

Tipp: 

- Ha szereted az ízek harmóniáját, akkor készítsd el reggel nagyobb mennyiségben és hagyd benne vagy a teljes "készletet" vagy csak a fahéjat.
- A fahéj ha jól kiázik, ad neki egy kis édeskés ízt. Nem kell bele semmilyen édesítő.
- Ezt a teát mindig méz nélkül, csak natúr iszom.
- A hozzávalókat ízlés szerint lehet váltogatni. Én a szegfűszeget csak módjával szeretem, ezért keveset teszek bele ebből, és a borssal is óvatosan bánok, de a kardamom az bőven, a fahéj pedig jó hosszan kiázva meg bele.
- Az ízek fokozása és a tea energizáló hatása érdekében fel is lehet forralni még a forró vízzel az egészet pár perc erejéig. Tuti kioldódnak jól az "aljzószerek" benne. (csupán a fűszerek afrozidiákum jellegére gondolok)
- Teszteld ki a saját arányaidat. És aztán írd meg alább a te verziódat a kommentboxban.

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?