Almás kurkumás gyömbértea recept

Almás kurkuma tea_02 immunerősítő

Nehézség: gyerekjátékElkészítési idő: 10 perc | Mikorra: BármikorTípus:  | Kategória: Teák | Adag: 

Ne dobd ki az alma héját!

Ezt a tea receptet már a jógafarmunkon fejlesztettem ki. A szomszéd néni (“kutyás néni”) javaslota nekem, hogy amikor Sárinak (6 hónapos) pucolom az almát, akkor ne dobjam ki az alma héját. Szárítsam meg, és főzzek belőle teát. És főleg, ha már bio almánk van a jógafarunk udvarán!

Immunerősítés a vírus idején

Aztán jött a koronavírus ideje, ami az elején bizony megijesztett, így nekiálltam a megszokott módtól eltérően erősíteni az immunrendszerünk. Kurkuma és gyömbér szinte mindig van itthon

Hagymhéj, kurkuma és gyömbér is megy a teába

Az almahéj mellé tettem hagymahéjat is. E kettő már így is elegendő immunerősítő teának, de ha már van otthon kurkuma és gyömbér, akkor reszeltem bele. Az alma és hgagymahéj mellé viszont kevesebb kurkuma és gyömbér szükséges, így a gyorsan fogyó anyagokkal tudtam spórólni. Alma és hagyma van szép számban.

A méz a végén már csak a korona rá. Upsz, bocsi, de mindenképp vírus nélkül. 😉

A kurkuma ízületerősítő jótékony hatása

A kurkumáról csak annyit, hogy nagyon erős a flavonoid tartalma, és kiváló ízületerősítő és – orvosilag ugyan nem erősítették meg, de kutatási eredmény már van rá, hogy támogatja a daganatos sejtek visszaszorítását.

 

Te milyen arányban használtad fel a négy hozzávalót? Oszd meg velem alább a kommentboxban.

 

Szeretettel,

Ági

Összetevők:

Elkészítés:

0. lépés: Habár lehet friss almából is, de én szokás szerint almaevéskor meghámozom az almát és jól megszárítom.


1. A friss vagy megszáradt alma héját, a hagyma héjat beleteszem a teáskanna szűrőjébe. (2 közepes alma, 2 vöröshagyma barna héja)


2. Reszelek bele egy fél hüvelykujjnyi kurkumát és ugyanennyi gyömbért.


3. Leforrázom 1 bő liter bízzel.


4. Hagyom ázni 8-10 percig, vagy akár tovább is. A kurkumának lesz intenzív íze, amit én már nagyon szeretek, sőt ha kerül kurkuma reszelék a teámba, örömmel szét is rágcsálom.


5. Voila! Készen van a házi tea. Egyszerű, olcsó és egészséges.

Tipp: 

- A hagyma barna héját gyűjtöm egy tálkában. Mielőtt hagymát használok bármely étel főzéséhez, megmosom, és a barna héját félre teszem száradni. Így bármikor kívánok hagymás teát, van hozzá alapanyagom.
- Az alma héját vékonyan levágom és külön tányérban szétterítve napokig hagyo száradni. Ez is van kéznél, amikor alma teát készítenék.
- A méz igazán jól jön hozzá.
- A hozzávalók egy jó liter teának megfelelnek, de ki hígabban vagy töményebben szereti. Ízlés kérdése, tapasztald ki.

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?