Miért csinálod?

minden tökéletes tettet az öröm kísér - nő vagyok női jóga podcast meditáció Jóga mindennap

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb

Miért csinálod?

E kérdés nagyon helyre tud tenni téged is, bármi is foglalkoztat most. Elakadás, ötlethiány vagy épp ha lendületben vagy, akkor ettől még nagyobb hátszelet adsz magadnak.

 

Egy kis belső munkáért, gyere most velem. Ha ezt kihagyod, ugorj a videóra és alább a személyes sztorimra.

Sorold fel azt a három tevékenységet, amelyet minden nap csinálsz (de kérlek próbálj elvonatkoztatni a higiéniás szokásoktól ;)) 

Miért csinálod azt? És a másikat? És a harmadikat?

“Örülök ennek a pillanatnak, mert …” megerosito meditacio joga mindennap

Jó, és most konkrét leszek?

  • Miért fontos neked, hogy legyen én-időd?
  • Miért célod, hogy jól aludj este?
  • Mit jelent számodra a tudasságod, a spirituáls utad?

 

  • Mi tehát a célod vele? Miért csinálod?

És gondold még tovább! Írd meg bármelyik válaszod alább a kommentboxba, beszéljünk róla!

 

Alább megosztom a legaktuálisabb személyes sztorimat, de előbb itt egy podcast részlet, amely segít eligazodni a fenti kérdésekben. Ha más nem, az első gondolatot hallgasd meg. Na jó, jegyezd is fel!

Örömérzet podcast

Az öröm megvilágítása oly módon, hogy tükröt tart eléd.

  1. Te milyen örömforrástól függsz?
  2. Az örömteli pillanatok megélése vagy nem megélése milyen mintát ránt elő a múltadból?
  3. Ha az agyunk a feldolgozó processzor, akkor kezdd ott a változást! Meditálj!

 

Tudod, hogy minden “Nő vagyok” program tartalmaz minden hónapban egy megerősítő meditációt? Ha még csak ismerkedsz velem, akkor ajánlom ezt az ingyen meditációmat

És én miért csinálom?

Nos, rengeteg mindent tudnék még ehhez mondani, de most megosztok veled egy aktuálisat?

“Ezért csinálom?”

A minap Zsoltival beszélgettem, és bedobta ezt a kérdést, hogy miért csinálom a “Nő vagyok” programot. Egy kérdésből egy órás beszélgetés lett, de bevallom, elsőre megakasztott a kérdéssel. Mert ami annyira triviális, és annyira a zsigereimből jön, azt bizony nehéz szavakba önteni, akkor is ha nincs baj a kommunkációs képességemmel.

 

Mitől nő a jó nő?

Nem, nincs ebben semmi ironikus, hogy neked, nőnek is felteszem ezt a kérdést. Mert fontosnak tartom, hogy te magad tudd, és hogy mi nők meg tudjuk ezt beszélni egymással. Mert bizony  a “jó” nőisesség nem a férfin múlik. 

 

Miért csinálom a “Nő vagyok” programot?

Sosem tartottam jó nőnek magam, inkább értékesnek. A lelkem mélyén vágytam egy megértő pasira, aki levesz a lábamról, megért és keresi azt, hogy hogyan tud nekem kedveskedni. Én pedig teljes tudatosságommal azt kerestem, hogy mit keresnek a férfiak a nőben. 

Évek múltán, amikor már elegem volt a megfelelési kényszeremből és A férfira várakozásból akkor azt mondtam, elengedem a kontrolt, és hagyom magam, átadom magam, mert addigra már tudtam, hogy az nem vezet jóra, ha a nő irányítja a kapcsolatot. Ekkor ismerkedtem meg Vele.

Ez történik ha a nő irányít…

Ha a nő irányít, elveszíti a lágyságát, az alázatát, a befogadás képességét, a kedvességét, a nőiességét. Elférfiasodik, akit a racionalitás, a kontrol és a sziklaszilárdnak maradás vezérel. 

Teltek az évek Zsolti mellett és az önmagammal töltött idő. Az önmegfigyelő és belső munkával pedig egyre nőtt az intuicióm, amelyet most már útvezetőmnek tartok. ( Az intuició amúgy egy igen nőies minőség.)

 

Most már nem a pasitól vagyok jó nő

Ráéreztem az ízére – azt kell, hogy mondjam. Már nem azt keresem, hogy ő mitől tart jó nőnek engem, hanem megtaláltam magamban azt a bizonyosságot, hogy a saját szememben jó nő vagyok. Ez nagyon felszabadító.

 

Nr.1.  Jó nő vagy és értékes! Szeretném ha ezt te is megéreznéd.

Az örömömet kimutatni biztonságos számomra megerosito napi gondolat motivacio joga mindennap freshup agi

Aztán jött a várandósságom, amikor ahogy nőtt a pocakom, úgy kellett egyre nagyobb alázatot gyakorolnom. Megtanulni mellett elengedni az akaratom, a “meg tudom én is csinálni” -t és a tettre készségem, hogy hajtsam magam tovább előre.

Érdekes, hogy pont ekkor jött az is, hogy elengedjem a szívemnek kedves jógastudióm, mert költöztünk. A FreshUp bécsi jógastudió bezárásával el kellett engednem az addig magam erejéből felépített vállalkozásom, bevételem, sikereim, és az ezek adta komfort érzetét. És voilá, alig 10 hónappal utána a korábbinál sokkal nagyobb elköteleződéssel építem tovább a munkásságom a jóga és tudatosság útján. Újrahangolva és elköteleződve, hogy minden nap értéket viszek bele, hogy érteket mutatok és adok neked, hogy megéri nőnek lenni, megéri alázatosnak lenni, hogy ez egyáltalán nem kicsít le téged.

Nr. 2. Az alázat csak annyit jelent, hogy megengeded a dolgoknak, hogy történjetek. Nem akarod irányítani, nem akarod eltéríteni. Ez idő alatt megfigyelsz és érzékeled mi minden fontos a számodra.

Érzem az öröm könnyedségét a testemben napiindito motivacio megerosito meditacio joga mindennap

Az anyaság pedig újabb kapukat nyitott meg a nőiességemben. A baba körüli teendők, mellette az építkezünk, kimutatta a női és férfi szerepeinket. Van amit én csinálok, van amit Zsolti. Ő hagyja, hogy csináljam (ezt sem volt oly egyszerű megtanulnom kezelni), én hagyom, hogy csinálja.  Szavak nélkül bízik bennem (ezt is kihívás volt számomra megérteni).

Elvárások – ami szintén nem egy nőiességet erősítő minőség – már egyre több időt tudok nélkülük meglenni. Úgy gondolom, hogy sok minden elrontója az elvárás. Ha pedig újra felszínre kerül bennem az elvárások mintája, akkor újra (és újra) belső munkába kezdek, mert ha valaki, akkor az én férjem az, akin nem hat semmilyen elvárás. Szóval kényszer ide vagy épp az élet tanítója oda, de tudom, az elvárások a nők megrontója.

Nr.3. Tapasztald meg önmagad belső erejét és nyerj olyan stablil magabiztosságod, hogy hegyek tudj megmozgatni egyedül – akár van társ melletted, akár nincs.

“Nyitott vagyok az öröm energiájára.” megerősítő gondolat nő vagyok női jóga meditáció freshup ági jóga mindennap

Sok munka van mögöttem és bennem, amin látom, hogy megérte, mert minden napomat egészséges örömmel, önbizalommal és szabadság érzésében töltöm. Még akkor is, ha újra és újra jönnek kihívások, ún. teszterek, hogy megnézzék, tényleg megtanultam-e szabadnak lenni a gondolataimmal.

A belső munka egy folyamat, ami a magabiztosságodat táplálja. Mindez rendszert és következetességet igényel. Ezt a folyamatot támogatom a “Nő vagyok” női jóga programommal.

Most vegyél egy éves "Nővagyok" tagságot ajándékba és mellé megkapod magadnak ugyanazt ingyen

az ajánlat 2020.május 1. 23:00 óráig tart

Nő vagyok női jóga meditáció megerősítiés yin yang hatha kundalini FreshUp Ági Jóga Mindennap

Látod, nem is olyan egyszerű választ adni a “Miért csinálod?” kérdésre, de úgy gondolom megéri belemerülni és önmagadnak, neked is választ adni a kérdéseidre.

Én jelenleg, soha elhivatottabb nem voltam, hogy átadjam neked is, nőtársamnak mindazt a tapasztalást, amit én megtapasztaltam az elmúlt éveimben. Azt, hogy értékes vagy és megvan minden erő benned ahhoz, hogy – társsal vagy társ mellett – kezedbe vedd az  életed irányítását és megtapasztald a szabad életérzést. Mert a jó nő nem A pasitól lesz jó nő!

Hashtags: FreshUp Ági, anya vagyok, belső erő fokozása, freshup yoga acedemy, hogyan fogadd el magad, hogyan légy jó nő, jóga coach, jóga mentor, jógikus életmód, magabiztosság, megerősítő meditáció, mitől jó nő a nő, miért csinálom, más nézőpont, nő vagyok program, női hatha jóga, női jóga, női kundalini jóga, női yin jóga, spirituális jóga coach, spirituális nő, spirituális női kör, tudatos gondolkodás, tudatos technikák és jóga gyakorlatok, tudatos vagyok, élni szeretünk, út a spiritualitás felé

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?