A női test csodája – hála a természetnek

Hála, természet, mantra, jóga mindennap, FreshUp Ági

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

Miért voltál hálás legutóbb? És saját magaddal kapcsolatban mikor adtál hálát legutóbb? A testednek és a természetnek? Itt az idő, lágy hálás, merülj el a zenében: Pootaa Maataa Kee AaseesSnatam Kaur, Prabhu Nam KaurSpotify

Hálás vagyok a testemnek, amely a járművem. Lehetővé teszi, hogy utazzak ebben a földi életben, hogy felfedezzek, hogy változzak, alakuljak, hogy új élményeket szerezzek. Ilyen az elmúlt 10 hónap, ami megajándékozott a várandósság élményével (igen, beleértve a kellemetlenségeket is, amelyet mind nagyra értékelek), a szülés érzetetével, az élményével, amelyre örömmel gondolok vissza és az elmúlt egy hónapra, immár már egy pici babával, egy új lélekkel köztünk. 

A testem hihetetlen változáson ment és megy keresztül. Ami 9 hónapig nőt, haladt a teljesség felé, az érettség felé, az most szépen alakul vissza, törekszik az egyensúlyra, a 9 hónap előtti állapotra, pontosabban egy új női test van kialakulóban. Nem várom el, hogy ugyanolyan legyen a testem, mint azelőtt, egyszerűen csak figyelem a testem megújulását, az új testem kialakulását. Mert a testem tudja, hogyan van egyensúlyban, a méhem hétről hétre zsugorodik, a hasam egyre kisebb, és a sok, babával történő, ágyból való kiszállásnak köszönhetően, a hasizmom is tonizálódik. Mellette a hasi légzés és a lágy jógagyakorlatok is támogatják a testi változásom. 

Ami mégis a legfontosabb, hogy erőfeszítés nélkül alakul a testem. A várandósság alatt egy percet nem stresszeltem az alakom változása miatt, és most sem, hogy hogyan alakul vissza egy ilyen, a női testet érintő, óriási élmény után. Óriási pocakból hogyan lesz újra lapos has? A természet tudja. Ezért egy dologra koncentrálok csupán, a természettel kapcsolódni (ami itt, Karintiában, a természet közvetlen valóságában élve, könnyebb, mint a nagyváros dzsungeléből). 

És a kapcsolódás egy másik fontos aspektusa számomra nap mint nap hálát adni a testemnek. Üzenem neki, hogy elégedett vagyok és hálás vagyok, amiért ilyen változást képes fájdalom és tartós sérülés nélkül “produkálni”. 

Neked, kedves jógim pedig az üzenem, hogy akár átéltél szülést, akár nem, a tested neked is tökéletesen tudja hogyan változzon. Figyelj rá, törődj vele, adj neki minden nap hálát, és sose légy elégedetlen vele kapcsolatban. A tested üzen, és csak az elméd és lelked útját követi. 

És még egy fontos dolog! A mai világa kifelé tereli a figyelmet, pontosabban eltereli a figyelmed a belső világodból. A külső környezet pedig a külsőségek alapján mérlegel. Ha nem vagy elég tudatos, akkor a figyelmed arra tereli, hogy a külsőségekkel, a testeddel bizonyíts a környezet felé. Pedig NEM! Nem kell tökéletesnek, makulátlannak látszani kívülről! Ha belül megtalálod az egyensúlyod, akkor a külsőségek fontossága elhalványul, és ráadásként a test kényelmesen tud egyensúlyba kerülni.

A női test (és szerintem a férfié egyaránt) hatalmas változásra képes éppúgy átmenni a negatívumba, mint a pozitívumba. Ne az határozzon meg, hogy mit bír el a test (pl. súlyfelesleg), hanem hogy a belső világod rendben legyen, jól érezd magad a bőrödben, jó élmény legyen mozogni, kimenni a természetbe, hálát adni, hogy a természet szerves része vagy.

Ehhez bemutatom itt a legújabb mantrám, amit minden reggel, délelőtt mantrázom immár Sára lányommal, illetve egyelőre csak neki. A hangok oly annyira jól harmonizálnak, hogy az ő kis elméjét teljesen elaltatja a testének pihenést biztosítva. Így kerül egyensúlyba egy  egyhónapos baba. Az anyukája közben pedig kellemes mozdulatokkal ringatja őt, és támogatja a saját egyensúlyát. A baba nyugodt, az anyukája egyensúlyban, teste pedig egy hónappal a szülés után változik, megújul. Csodálatosan van ez kialakítva, a természet csodája!

Légy elégedett és hálás, a többi jön, meglátod!

A természet éltessen, drága Sáránk, és a női testünk csodás alakulni képességét!

A mantrát itt tudod meghallgatni a Spotify zenei listámban: Pootaa Maataa Kee AaseesSnatam Kaur, Prabhu Nam KaurSpotify

Szeretettel látlak téged is az ősszel induló NŐI JÓGA  online csoportomban.

Sat nam,

Ági

Cím fotó: https://vargaphoto.com Köszönjük Nóri

Hála, női jóga, jóga mindennap

Hála, női jóga, mantra, jóga mindennap

 

Hashtags: freshup, freshupági, hála, jóga, jógamindennap, kundalini, mantra, nőijóga, nőitest, szülés, szülés után, terhes jóga, terhesség, természet, tudatosság, tudatosvagyok, változás, átalakulás

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?