Nyisd meg a szíved – jóga és egyéb szívcsakra nyitók

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Mozogj

Nyisd meg a szíved! – szokták mondani. Ez a mondás többet takar, mint gondolnád. Ha a szívcsakra diszharmóniában van, akkor annak különböző testi és lelki tünetei lesznek. Erről szól a tegnapi bejegyzésünk, olvasd el újra. A negyedik csakra megtisztításának és aktivizálásának számos lehetősége van. A szín- és hangterápia, a jóga és a természetben való tartózkódás.

A természet érzékelése
A zöldben, a természet lágy ölén tett csendes séták harmonikusan hatnak egész lényünkre a szív-csakrán át. A rózsaszínű virágok képesek a leghatásosabban élénkíteni és gyógyítani a szív-csakra energiáit.

Hangterápia
Mindenfajta klasszikus, meditációs és keleti vagy nyugati hagyományokon alapuló szakrális zenének felemelő hatása van. Segíti, hogy szívünk táncba fogjon az élet teremtményeivel, feléleszti bennünk a szeretet erejét, és élénkítő, harmonizáló hatással van ránk. Ugyanígy hatnak a szakrális vagy meditatív táncok, amelyekben a mozdulatok valós formát adnak a teremtés örömének és harmóniájának.

Színterápia
Zöld: Földünk erdeinek, mezőinek a színe harmóniát és együttérzést sugall, békítően hat ránk. Regenerálja a testünket, a lelkünket és a szellemünket, új energiát ad nekünk.

Rózsaszín: a rózsaszín lágy, gyengéd rezgéshullámai feloldják a szívünkben kialakult görcsöket. Előhívják a szeretetet és a barátság érzését, és újból életre keltik a bennünk szunnyadó gyermeki kreativitást, aminek következtében segítenek minket alkotó tevékenységünkben is.

Drágakőterápia

Rózsakvarc: a rózsakvarc lágy, rózsaszínű fénye erősíti a szelídség, a gyöngédség és a szeretet érzését. Lelkünket megtölti a szeretet hullámaival, amelyek gyógyítani tudják a durvaság, gorombaság okozta lelki sebeket, s amelyek megnyitják lelkünket a szeretet előtt. Érzékennyé tesz bennünket a zene, a költészet és a többi művészet szépsége iránt, élénkíti fantáziánkat és fejleszti kreativitásunkat.

Smaragd: a smaragd az összszeretet köve, mivel az élet minden szintjén erősíti és elmélyíti a szeretetet. Békét és harmóniát sugároz, összhangba hoz bennünket a természet erőivel. Regeneráló, fiatalító, frissítő és nyugtató hatása van.

Jáde vagy más néven nefrit: a jáde, lágy zöld színe békességet, harmóniát, bölcsességet, igazságosságot és eltökéltséget sugároz magából. A jáde ellazítja, megnyugtatja a szívet. Segít felfedeznünk és átélnünk a teremtményekben rejlő szépséget, s ezáltal jobban tudjuk értékelni és szeretni az egész teremtett világot. A jáde képes megszüntetni a nyugtalanság állapotát és békés álomba ringat.

Aromaterápia

Rózsaolaj: nincs még egy illat, amely olyan erős harmonizáló hatást tudna gyakorolni lényünkre, mint az értékes rózsaolaj illata. Lágy, szeretetet árasztó kisugárzása gyógyítja és csillapítja a szív sebeit. Segít észrevenni a teremtett világban a szeretetet, a szépséget és a harmóniát. A rózsaolaj örömmel és az odaadás vágyával tölti meg szívünket. Fokozza, de ugyanakkor finomítja az érzéki örömöket, amelyeket magasabb szintű szeretetté alakít át.

Jóga

A negyedik csakrát leginkább tápláló jógatípus a szeret jógája, azaz a Bhakti-jóga. A Bhakti-jógát gyakorló érzései elmélyülnek és megerősödnek, könnyebben teremt kapcsolatot a természeti erőkkel. Ez inkább mentális gyakorlat, amely nehéz lehet addig, amíg nem alakult ki a lazítás és “befelé” figyelés módja. Ezért javasolt mindenképpen ászana gyakorlás is. Alábbiakban pár:

A jógapózok helyes kivitelezés hozza meg a jóga jótékony hatásait. A helyes kivitezesért érdemes felkeresni egy gyakorlott jógit, jógatanárt, így csökkentheted a sérülést és gyorsabban fejlesztheted a rugalmasságod és koncentrációt, amelyek ezekhez a gyakorlatokhoz elengedhetetlenek.

Hashtags: Jóga Mindennap, stresszoldás, szív, szívnyitás, élni szeretünk

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?