Immunerősító spirituális gyakorlás a home office társaimnak

Home Office - frissítő gyakorlati tippek otthonra Jóga mindennap magazin

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Főzz, Mozogj, Pihenj, Élj

3 gondolatokat turbózó technika home office-ra

Nincs mit tenni, dolgozni kell otthon is!  A home office-ban dolgozókban egy közös van, hogy csinálniuk kell! Erre adok három konkrét “receptet”, hogy hogyan tudod felturbózni az energiád, ha otthon dolgozol.

Ez viszont fontos előtte: szánj időt a kikapcsolódásra. Hogy ne úgy teljen el a napod, hogy nem foglalkoztál magaddal vagy. Ne este gyere rá, hogy nem volt még értékes “énidőd”. Legyen tehát most öt perced, amelyet arra szánsz, hogy hagyod magad elgondolkodtatni az alábbi gondolatokon, és azokból egy magadra érvényes konklúzió mellett határozod el magad.

“Észreveszem a meghitt pillanatokat” - napindító moticáló gondolata jóga mindennap

Belső erő vagy külső erő irányít?

Nézzük csak meg te melyik csoportba tartozol? Írd meg a kommentboxban. Az vagy, akinek mindig van kellő belső ereje ahhoz, hogy nekiüljön és dolgozzon, és ez a munka tevékenység hatékony és minőségi, azaz elégedett vagy vele? Motivál téged az otthoni munkakörnyezeted?

A másik csoportot erősíted? Akinek be kell csuknia maga mögött a bejárati ajtót és kell az a munkába menetre szánt 30-40 perc ahhoz, hogy munkaüzemmódra válts?A munhahelyen aztán megkapod az irányt, a teendőket, és a hatékony környezetet.

Egyik sem jobb vagy gyengébb, egyszerűen egy nagyfokú önismeretre teszel szert, ha tudod, hogy neked mire van szükséged a hatékony munkavégzéshez. És a home office-osok közé sorolom  a vállalkozókat, az anyákat és a háziasszonyokat is!

Olvastad a hírlevem, amelyben írok a saját tapasztalatomról a home office kapcsán? Ha még nem kapsz, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt. Feliratkozás itt

Kakukkfű tea recept egészséges jógikus freshup ági jóga mindennap_04

Hasznosnak vagy elfuseráltnak ítéled az otthoni időd?

Az otthon töltött idő sokféleképp elmehet – hasznosan vagy elfuserálva. Mindkettő energetikailag hat rád. A hasznosság érzése tovább tölt téged, és megállíthatatlan leszel, mint a “duracell nyuszi”. Az elfuserált érzés viszont lehúz és elveszi – sokszor még – az életkedved is. Melyik az ismerős neked?

Az eredményes és ebből kifolyólag az elégedett munkavégzéshez mindeképp szükségesek frissítő tecnkikák. A tudatos home office-osok pedig használják is azokat a technikákat, amikre esküsznek. Oszd meg velem alább a kommentboxban, hogy téged mi frissít fel a home office-os munkád során.

Alább megosztok három olyan technikát, amely számomra mindig beválik, így immár a mindennapi rutinom része, akár anyaként tekintek magamra, akár otthonról dolgozó zászlós vállalkozóra. 

3 tipp a friss otthoni munkavégzésre:

  1. Jógagyakorlás –>> Videók 

  2. Egészséges táplálkozás –> Receptek

  3. Megerősítő gondolatok –>> Mantrák

Numero 1 : jógagyakorlás a fizikai és mentális frisességért. Napi 25- 30 perc fizikai átmozgatás, és ebbe beleértem a meditációs gyakorlást is, igenis kivitelezhető minden nap. A legfrissebb jógavideóim itt találod.

Az alábbi jógagyakorlás kiváló energizáló hatású. Én 3 x 30 napon át minden reggel végeztem, és hegyeket tudtam nappal megmozgatni anyaként a vállalkozói tevékenységem és háztartásvezetés mellett.

Ha vezetett és velem közvetlen kapcsolatban szeretnél jógaprogramot csinálni, akkor ajánlom a “Nő vagyok” női jóga programom. Minden hónapban új téma motivál, és mellette ott a közvetlen támogatóerőm, kérdezhetsz személyesen. A yin és yang gyakorlás, a meditáció és a podcastban elhangzó gondolataim mind támogatnak, hogy a mindennapjaid részévé tedd a jógát. Részletek: “Nő vagyok” női jóga online program

Numero 2: táplálkozás alatt az egészséges ételeket értem. A friss alapanyagokból vagy a frissen, otthon szeretetteljes kezek által készített ételeknek pozitív az energetikája, szemben a kész vagy gyorsfagyasztott ételeknek.

Kaja kómálsz? Az étkezés során az is legyen szempontod, hogy étkezés után ne árasszon el a lehúzó erő, ami különösen ebéd után “lunch choma” néven tud rá törni az emberre. Ismerős? A mérték mellett legyen szempont, hogy energizáló ételekkel táplálod a testes és a lelked. Az energizáló vegán, vegetáriánus receptjeimet itt találod. Ezen a héten egy filléres házi tea receptet osztok meg, amely erősíti a légutkat.  Kakukkfüves tea recept a légutaknak

Kakukkfű tea recept egészséges jógikus freshup ági jóga mindennap_irott

Numero 3: Az otthonlét során, ha sok a bent lét vagy ha ultra hatékony akarsz lenni  – mint én nyolc hónapos anyaként – akkor fontos kitűzni egy megerősítést minden reggel, amely az adott napodban megadja a kraftot, és hogy irányban maradj. Azaz célirányosan és hatékonyan tudd végig vinni a napi teendőket. Ehhez megerősítéseket itt találsz: Mantrák

megengedem magamnak, hogy lazítsak - megerősítés meditáció napindító gondolat FreshUp Ági jóga mindennap

E három fenti technika nagyon szépen beépíthető a mindennapokba. Tudod miért? Azért, mert egyik sem igényel extra új szokást. Enni szoktál, tehát valószínű elő is készülsz hozzá és készítesz magadnak valami finomat. —>> Recepetek Gondolkodni szoktál. Legalábbis muszáj, ha egy kicsit is kreatív munkát végzel és nem akarsz beszűkült, gépies lenni. —>> Megerősítések

És a végére hagytam a jógagyakorlást. Tudom, hogy szeretsz jógázni! Azt is, hogy tudom, hogy tudod, hogy milyen jó hatással van rád a jóga és meditáció! Az, hogy időt találj rá, éppolyan feladatod – legalább olyan mértékű, hanem nagyobb – minthogy otthonról biztosítod a munkaerőd a cégednek. Csak épp ezzel magadnak biztosítod a munkához  és egyéb privát életedbeli tevékenységeidhez az energiád.

A jóga olyan, mint egy finom desszertes falat. Jókedvre derít és megdob energiával. A spiritualitás ebben rejlik, hogy megismered magad és a tudatos szintedre emeled mindazokat az életbeli elemek, amelyek támogatnak, hogy fejlődj és szabadnak érezd magad! Ha a mindennapjaid része a tudatos gyakorlás (lásd az ajánlásom), akkor az az immunrendszered több energiával támogatod, mint amennyit az felhasznál.

Jó home office-ozást kívánok!

 

És most jöjjön a Te támogató erőd!

Ha értékesnek találod ezt a cikket, nyomj rá egy szivecsét, és oszd meg az ismerőseiddel. Alább a szivecske mellett találod a share ikonokat.

A visszajelzésed fontos nekem! Írd meg melyiket végezted el a fentiek közül? Vagy melyik technika a MINDENnapjaid része? Alább a kommentboxban.

 

Szeretettel,

Ági 

Ui: Hiszek abban, hogy te is képes vagy irányítani az életed,

és hogy az ehhez rendelkezésre álló milliónyi tudatosságnövelő technikák között meg tudsz tanulni eligazodni. Írj nekem, mire van szükséged, hol akadsz el vagy épp mi történik a kitűzött céljaiddal. Alább a kommentboxban tudsz hagyni üzenetet. Válaszolok rá.

Hashtags:

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?