Egészséges és boldog kismamának lenni – 2.rész

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Mozogj

A kismamaság más állapot. Őszintén szólva elég paradox, mert egy álom látszik megvalósulni, míg számos kellemetlen tünettel jár(hat), amely rányomhatja a bélyegét egy pár hölgy tagjára, vagy közvetetten a férfira is. Nem kell, hogy minden úgy legyen, ahogy a nagykönyv írja! “Ezzel jár, viseld el!” Hányinger, ingerültség, álmatlanság és biztosan tudnád még sorolni.

A kismamaság gyönyörű, és ahhoz hogy teljes örömében tudd megélni, tenned is kell érte ha nem vagy azon ritka szerencsések egyike, akik kellemetlen tünetek nélkül viszik végig ezt a kilenc hónapot. Na persze, meg lehet ezeket a hölgyeket kérdezni, hogy milyen életvitelt élnek, ami hozzásegíti őket a nyugodt várandós hónapokhoz.

  • Émelygés, hányinger, hangulati változások. Lehet mindegyik tüneted ismered már, és elfogadott tényként kezelik a környezetedben, de nem kell ettől mindenképp szenvedni. Oly sok kismamától hallottam már, hogy a folyamatos émelygés miatt nem mer otthonról kimozdulni, sem a jógaórákra eljönni. Az ilyenfajta tünetek kiváltója az energiád egyensúlyának a felborulása. Ebben az esetben elmúlhat idővel, ahogy fejlődik a babád, de le is tudod rövidíteni vagy enyhíteni a jógával. A jóga érted van, hogy segítsen újra egyensúlyba lendülnöd, nem pedig a már és csak jó közérzettel rendelkező kismamáknak szól. A tudatosságot fejlesztő légzőgyakorlatok, az energiacsatornák tisztítása és az energia megfelelő áramoltatásának a technikái mind segítenek abban, hogy kobb közérzettel éld át a várandósság időszakát, és így a babád is sokkal boldogabb már a pocakodban is. Ha a baba is boldog, akkor szépen és megfelelően fejlődik. Ezt szeretnéd te is, igaz? Ha erre még a kismamáság előtt fel tudsz készülni, az még jobb.

 

  • A várandósság nem csak fizikai változásokat idéz elő, hanem lelki és mentális síkon is kihívások elé állít. A változás velejárója a folyamatos gondolkodás, kérdések felvetése, aggodalmas gondolatok cikázása az elmédben, igaz? A mentális zűrzavar ugyan természetes ebben az időszakban, de nem kell elfogadni és kellemetlen órákat okozni önmagad számára. Ma már bizonyított tény, hogy a gondolatainknak teremtő ereje van. Tehát stop a téged nem szolgáló gondolatoknak! Továbbá minden gondolathoz energia is társul. Nem kell mondanom, hogy az aggodalmas gondolatok milyen pólusú energiát oszlatnak szét a testedben, amivel a babáddal is “megfertőzöd”. Első jelei a rossz kedv, az érzelmi kilengés, a gyengülő emésztés, az idegeid felesleg tépése, és persze a társadé is. Tanuld meg lecsendesíteni az elméd már az elején, amikor az aggodalmas gondolatok elkezdenek begyűrűzni a gondolataid közé! A kismama jógám fókusza a mentális nyugalom létrehozása. A különböző vizualizációs technikákhoz a légzést tudatosan társítva megtanulod, hogyan maradj higgadt, nyugodt és sokkal nagyobb arányban érezd magad kellemesen a várandósság idején. A nyugodt elme és higgadt lélekjelenlét a szülés intenzív pillanataiban is segítő társad lesz.

 

  • A kiegyensúlyozott mindennapjaink szerves része a relaxáció. Akkor vagy boldog, ha kipihent vagy. Relaxált lehetsz egy jól eső, mély alvás után, ha tudsz jókat aludni (?), azonban léteznek különböző relaxációs technikák is, amelyekkel éber állapotban, nappal is egy 20-40 perc alatt kellemesen fel tudsz töltődni. Ennek ismerete még jobban felértékelődik majd, amikor a babád már a világon lesz, és az ő ritmusához kell igazítanod a te mindennapi tevékenységed, beleértve a pihenésed is. Az óráimon megtanulhatsz lazítani, mélyen relaxálni, és megtanulni az elfogadás azon szintjét, hogy felismerd és elfogadd, hogy mire van szükséged, mindezt úgy, hogy nem másoktól várod el a megváltást az esetleges hangulati vagy energetikai ingadozásaidra.
A bejegyzés első részét itt olvashatjátok.
Ha van kérdésetek, tapasztalatotok, írjátok meg, és a következő cikkbe lehet belefoglalom a válaszom.
Hashtags: FreshUp Ági, Jóga Mindennap, egészség, jóga, kismama, kismamajóga, terhes, tünetek, várandós, élni szeretünk

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?