Miért sajnálod magad?

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Élj

Az emberrel sok minden megtörténhet és meg is történik, akár sejthető előre az adott dolog, akár nem. Tekintsünk nyiltan a dolgok elébe. Felkészülni hogyan is lehet a nem várható eseményekre?

Sehogy!
Nincs az az ember, aki minden szituációra fel tud készülni, de a jó hír, hogy tudsz könnyítenni az előtted álló, még nem ismert helyzetek terhén. Tapasztalatom szerint ha kellő belső nyugalommal rendelkezel, akkor sokkal higgadtabban fogadsz bárminemű hírt vagy váratlan eseményt. Rugalmasabban tudsz reagálni és alkalmazkodni a fennálló új helyzethet. Idézz csak fel egy helyzetet, ami veled (vagy akár mással történt meg a szemed láttára). Gondolj egy olyan eseményre, amely elég volt ahhoz, hogy kizökkentsen a komfort zónádból. Mit tettél vagy az a másik? Elég egy olyan szituációra gondolni, amikor nem működött a gps-ed, vagy épp nem ismerted, hogy épp hova tartassz egy idegen helyen. Mi történik ilyenkor? Felmegy az adrenalin, ideges leszel, agyalsz, hogy mi történik majd, és már az előtted álló harmadik, negyedik szitációnál tartassz. Előrébb jutottál? Valószínű nem, hisz még mindig nem tudod hol vagy az idegen városban, netán remeg a kezed vagy épp a bosszankodástól össze vagy zavarodva. Nos, állj meg, fújd ki azt a levegőt, és lazíts!

Engedd meg magadnak, hogy objektíven lásd a szitut.
Hibáztatsz esetleg másokat? Meg fog attól még oldódni a helyzet könnyebben? Nos, felesleges másokra pikkelni. Vagy talán magadat okolnád a történtekért? Ne tedd, mert az idegrendszer ilyenkor nem a megoldás kereséssel van elfoglalva, hanem a puffogással. Legyints egyet, mosolyogj az életre, hogy “na, vajon ebből most vajon hogy fogok kikeveredni?”.

Számos nem várt eseménnyel találkozol nap, mint nap. Figyeld magad, hol szakad el a cérna. Miért éppen ott? Mit veszíthetsz az adott, megváltozott dologgal? Az idődet, a kényelmedet, pár eurónyi összeget, stb. vagy az egészséged, mert már megint rágod magad valamin??

A belső nyugalom a hozzáállásodon múlik, mint inkább az ember habitusán. Sokan emlegetik a vérmérsékletüket kifogásként. Félre a kifogásokkal, a hibáztatásokkal és a vádaskodásokkal!

Alkalmazkodj és így mihamarabb új, egyenletesebb vágányra tereled az utad!

Ne sajnald magad, legy nyugodt – Jóga Mindennap Magazin

Hogyan éred el a belső nyugalmat?

Egyenletes légzéssel, napi fizikai és mentális lazítási technikákkal. Saját tapasztalatomból a jógát tudom ajánlani, mert egy olyan komplex dolog, amely mindhármat ötvözi – legalábbis egy jól felépített óra. A jógán megismered a tested és az elméd reakcióját  számodra nem várt eseményekre. Kvázi kicsiben kipróbálhatod magad, hogyan is reagál az elméd vagy a tested, ha nem tudod mi fog következni az elkövetkező 10 másodpercben, illetve milyen az, amikor a kontrollt el kell engedd. A jóga olyan mint a mindennapi élet, csak kicsitben. Egyszer fenn, egyszer lenn, majd  megint fenn. Miért esnél kétségben, ha tudod hogy van egy ritmusa a napjaidnak!?

Meditációs gyakorlatok százai állnak már rendelkezésre, amelyekről bizonyították, hogy napi 15-20 perc gyakorlás olyan annyira ellazítja az ember mentális testét, hogy utána könnyedén bekapcsol az ember problémamegoldó képessége, amelyet simán nevezhetsz kreatív erőnek, mert a rendszeresen meditáló jógi a problémát már nem is problémaként kezeli, hanem csak egy lépésnek.

Ne sajnáld magad!
Amikor belekerülsz egy olyan helyzetbe, amely merőben megrendít, mit teszel? Ha nem szeretnéd több hétig vagy hónapokig mély letargiába süllyedni, amely óhatatlanul is kiül az arcodra, rányomja a hangulatodra is a bélyegét, és mélyen felborítja az emésztésed és az idegrendszeri működésed, akkor állj a sarkadra, és ne engedd, hogy sajnáld magad! Másokat meg kérj meg szépen, hogy ne sajnáljanak. “Miért pont én?”, “Miért pont velem?”, “Miért, miért, miért?” Ne keress választ, lépj tovább, tervezz újra és adj új lendületet a dolgoknak. Amit kell gyászolj el, de annak is adj időt, és szépen nyiss új ablakot magadnak.

Hashtags: belső erő, belső nyugalom, featured, meditáció, nyugalom

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?