“Kapcsolódom” meditáció

Meditáció, kapcsolódom, jóga reggel_Jóga Mindennap

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

Minden nehézségnek tűnő dolog egyszer átfordul.

Csak lépj, tégy valamit és engedd be.

Pár napja összecsaptak – nem is a fejem fölött, hanem – az elmémben a hullámok. (Erről írtam korábban.) “Mit tesz az ember lánya ilyenkor?” ?‍♀️ Meditál. Meditál.

Ki ebből a lehúzó energiából!

Amikor azt mondtam magamnak elég, ki ebből a lehúzó energiából – mert te magad vagy, aki segíthetsz magadon -, eltettem minden másra irányuló elvárásom, és magamba fordultam.

Az éjjeli 4x-i felkelés, szoptatás, pelusozás ellenére felkeltem a meditációs időpontomkor, 6:30-kor. Elvégeztem a női jóga 3.részének első 15 perc gyakorlatát, majd meditáltam.

Ez a meditáció most nagyot “szólt”. Úgy visszataláltam magamhoz már az első két percben, hogy a maradék 8 már felemelő volt, arról az érzésről nem is beszélve, hogy hogyan álltam fel a jógaszőnyegemről.

“Kapcsolódom” – ez lett a meditációm címe.

Azóta minden reggel csinálom, és meg sem állok 30 napig, mert jól meg akarom erősíteni a kapcsolatom önmagammal és az univerzális erőkkel.

Meginvitállak Téged!

Aztán jött egy sugallat, hogy meginvitállak, tarts velem te is. Ha szeretnél visszatalálni saját magadhoz és erősíteni a spirituális kapcsolódásod, akkor jelezd ezt e bejegyzés alatt kommentelve ? “Kapcsolódom” ? és katt erre a linkre, hogy meg tudjam osztani veled a hanganyagot, te pedig letöltheted a mobilodra, hogy ott legyen veled minden alkalommal, amikor csak szükségét érzed rá.

Írj a kommentbe, üzenj!

Hagyj visszajelzést itt, ezen az oldalon (alább), hogy a gondolataidat és kérdésedet megtudjam, és általad, ill. a válaszommal támogassuk a hasonló cipőben járó embertársainkat is.

Ha azonosulni tudsz a soraimmal, akkor nyomj egy szivecskét erre a posztra, hogy kapcsolódni tudjak veled.

Sat Nam ?
Ági

Hashtags: FreshUp Ági, Jóga Mindennap, anyavagyok, ingyene meditáció, jóga, jóga otthon, kapcsolódom, letölthető meditáció, meditáció, online meditáció, szabad vagyok, tudatosság, tudatossági program, tudatosvagyok

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

Hozzászólások
 1. Kinga 4 év ago

  Szia Ági! Számomra még új dolog a meditáció, 2 hete végzem esténként a youtubról. Érdekes, hogy abban sem vagyok biztos, hogy jól csinálom-e, de elalvás előtt egy fél órát erre szánok ? A Kapcsolódom program kihívásai számomra: *egyenes háttal ülni( hátfájás rossz testtartás miatt), ezért támasztom párnával. *A másik a légzés: évek óta nem használom a hasi légzést, felületesen pihegek ( ezt a rossz emésztés okozza szerintem). Harmadik alkalommal éreztem, hogy mélyebben tudom venni a levegőt, de még így is elfáradtam ? Köszönöm ?

  • JógaMindennap 4 év ago

   Szia Kinga! Köszönöm a visszajelzésed, tapasztalatom szerint ezek “tipikus” nehézségek, amiket tapasztalsz.

   Lássuk építő jelleggel:
   1. a hátizmok meg fognak erősödni. Ha nem akarod önsanyargatás árán erősíteni, akkor érdemes mellé háterősítésre fókuszált gyakorlatokat végezni. –> Ajánlom az ingyenes gerincjógám a youtube-on: https://youtu.be/eOeS00v8QXk

   2. A légzésünk elmélyülése, a hasi légzés újra megtanulása is idő és tudatosság kérdése. Tudtad, hogy a kisbabák így lélegeznek, tehát te is tudod ezt mélyen, csak fel kell frissíteni a tudásod 😉 Ajánlott gyakorlás a teljes jógalégzés: https://youtu.be/cvFY9plm4UQ

   3. Járni és írni sem tanultunk meg pár hét alatt, és akkor mi lenne a mostani bejegyzéseddel, amivel sokan tudnak azonosulni. Kitartás, rendszeresség, gyakorlás, az aktuális kellemetlenségek ellenére is!

   Ui: ha este meditálsz, akkor végezd hanyattfekve, a kezed a hasadra téve. Érzed majd, mikor megy már ülve. A cél az elmélyült állapot és nem az ülés!

   Namaste, Ági

 2. JógaMindennap 4 év ago

  Hol akadtál el, miben látod a nehéséget, hogy mindennap meditálj? Írj itt, oszd meg a kérdésed, blokkjaid, mert nem vagy egyedül, valószínű van egy másik embertársaid, aki hasonlóan elakdt vagy épp a gondolatodból merít majd erőt. Namaste, Ági

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?