Alkoss te is! Színes és nyugodt hétköznapok

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

Színezéssel ki a monotóniából! Elindult egy új hét. Nos, ha ismered már magad, akkor tudhatod, neked is egy nagy sóhajtással indul-e az új hét vagy sem. Ha igen, állítsd meg már most, hétfőn, hogy nehogy begyűrűzzön téged a sok sok teendő. Írj a heti teendőkről listát, oszd be mire mennyi időre van szükség, és ha meg vagy velük, elegánsan tegyél egy pipát melléjük.

A dolgos teendők között hagyj időt magadnak önmagadra. Miért csak a hétvége jelenti a relaxálás idejét? Nem lehet azért, mert csak akkor engeded meg magadnak?! Szánj magadra időt hétköznap is. Színesítsd tehát a hétköznapjaid!

1. Viselj színes öltözéket, illetve hordj a megszokottól eltérő színű ruhákat! Figyeld meg az egyes színek hangulatodra tett hatásait! Lásd előző bejegyzésünket.

Öltözz színesen – Jóga Mindennap Magazin

2. Menj szembe a nap során felgyülemlett feszültséggel, és ülj le színezni? Vajon miért lett olyan népszerű az utóbbi időben a mandala színezés? Egyrészt segít a kikapcsolódásban azzal, hogy egy dologra koncentrálunk. Ennek következtében kevesebb energiát használunk. Másik szempont az alkotás. Mindenki szeret alkotni és a saját alkotását büszkén nézegetni. E mellett fejleszti a kreativitást, csökkenti a pulzusszámot, a vérnyomást és a stresszhormonok szintjét (kortizol, adrenalin és noradrenalin). Mindez azért, mert rajzolás és színezés közben a jobb agyfélteke aktivizálódik. Egyszerűen fogalmazva tehát a rajzolás vagy a mandalák színezése nyugtató és energizáló hatással van ránk.

A fentiek bizonyítására már kutatási eredmények is rendelkezésre állnak, de teszteld le te magadon a mandalák relaxáló és kreatív erejét. Engedd el a napi gondolatokat és töltsd fel a kreativitásod, amivel a munkádban, a napi teendőid során is csak profitálni tudsz. Adj magadnak időt, 20-30 percet a színezésre és figyeld meg magadon a színezés során keletkező érzeteid! Egy dolog kell csak hozzá: türelem.

A mandalák kínálata ezerféle. Többféle színezési technika létezik rá. Ma nézzük meg az összpontosítást segítő mandalát!

Mandala, virag, szinezz, stresszoldas – Joga Mindennap Magazin

Összpontosítás mandalával

– A kör külső vonalától haladj a belső vonalak felé! Minden formát pontosan színezz ki, mielőtt a következőbe kezdessz. Hideg színekkel (kék, zöld, lila, szürke, stb.) kezdj, majd térj át a meleg színekre (piros, narancs, sárga, stb.)!

– Engedj el minden feszültséget, lélegezz hosszan és mélyen!

– A színezés után írd le azokat a tevékenységeket vagy dolgokat, amelyek segítségedre lehetnek a heti programjaid sikeres teljesítésében.

A megfigyeléseidet jegyezd meg és oszd meg velünk!

További mandala színezési technikákat folytatjuk a következő bejegyzéseinkben.

Ha tetszik ez a bejegyzés, akkor a következő is fog. 🙂 Kövesd a magazinunkat és nyomj egy like-ot a Facebook oldalunkra.

Hashtags: Jóga Mindennap, mandala, relaxáció, stresszoldás, színes, élni szeretünk

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?