Part a bizonytalanság hullámaiban – hét meditációs technika

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb

Világot érintő élethelyzet?

Csak téged érintő, mély érzelmi hullámvölgy?

Bármelyik lehet. Érzelmi feneketlen kútban érzed ilyenkor magad.

 

Mi tévő legyek? Mit tegyek a világért?

Tudok bármit is tenni?

Hogyan húzzam ki magam? Hogyan vessek stabilitást a lábaimmal?

 

Rossz hír, bármikor is jön, sosem jókor.

Bizonytalanság.

Megrendít.

Érzelmileg kikészít, ledönt, gyengít, megbetegít.

 

“Mi lesz most, “úristen”!?”

 

Fordíts egyet, és fogdd fel lehetőségként!

Az elméd nagy úr. Mint ahogyan képes egy perc töredéke alatt a világodat megrendítő hatással összeomlasztani, úgy vagy képes felépíteni a világképed pozitív és spirituális gondolkodásoddal.

 

Pozitív gondolatokkal pozitív energiát teremtesz magadnak és a világnak egyaránt

A spirituális nyitottság pedig enged kapcsolódni a felettes éneddel, amely minden helyzetben nyugodt és bölcs. Ebből merítesz erőt, ha tisztán érzékeled az erejét.

 

*** M O S T ****

Állj le fizikailag!

Csendesedj el elmében!

Figyeld a légzésed!

Figyeld ahogyan a gondolataid hullámai enyhülnek, és engedd meg magadnak, hogy egy kis szünetet tarts. (A világ megvár.)

 

*** V Á R    A   “MUMUS”  BARÁTOD ****

Ez maga a meditáció. Nem egy mumus, hanem a barátod! Pont most, pont ebben a helyzetben, mégha kételkednél is benne, hogy tényleg segít.

Cs-i-n-á-l-d!

 

Én csinálom, tarts velem

Csak gyere velem, engedd vezetni a gondolataid általam. 5 perc, 10 perc és kész.

Alább hét meditációs technika, amely gyorsan és könnyedén kivitelezhető, és segít partot találni a bizonytalan hullámok erejében.

 

Nem vagy egyedül, oszd meg!

Legalább egy embertársaid (de kétlem, hogy csak egy) ugyanilyen érzésekkel szembesül és szorong. Támogasd őt. Jutasd el neki ezt a bejegyzést, hagy olvassa ki ő is belőle az őt támogató gondolatot. Email, facebook, insta, taggelve, messengeren vagy telefonon mesélve, tégy jót, hogy érzelmileg stabilabb társadalomban élhess.

 

Itt van tehát a hét “mester” meditáció otthonra. 

A meditációs technikákat az alábbi sorrendben haladva végezve egy hét alatt átformálhatod a bizonytalan érzeteid, képes leszel kihúzni magad az érzelmi hullámvölgyből.

Ha pedig megragad egy technika, akkor azt tessék minden nap, akár naponta többször is végezi, mígnem elsajátítod magadban azt a képességet, hogy bárhol és bármikor pillantnyi elmélyülés során képes leszel átváltozta a negatív érzelmeid előjelét pozitívra.

Kérlek írj magadról, hogy vagy, hogy megy a meditáció, milyen gondolatok nem hagynak nyugodni, milyen pozitív változást tapasztalsz akár csak 1 percre is. Írj, kommentelj alább!

 

Meditáció 1. – Gyors megnyugtató meditáció

 

Meditáció 2. – Hogyan függeltenítsd magad a megrögött szokásaidtól?

 

Meditáció 3.  – Hogyan csökkentsd a szorongásod?

4. Meditáció – Így oszd meg a jó energiád a világgal!

 

 

5. Meditáció – Hogyan dobd le a kontrolt pár perc alatt?

 

6. Meditáció – Hogyan irányítsd az elméd, hogy a tested ellazuljon pár perc alatt?

 

7. Meditáció – Gyors meditáció a változás elindítására

 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Ha eljutottál eddig, biztosan van kérdésed. Ki vele?

Az én két kérdésem feléd:

 1. Melyik technika áll a legközelebb hozzád a fentiek közül?
 2. Milyen érzések uralkodnak benned ma, amire “gyógyírt” keresel?

Írni a komment boxban tudsz. A válaszom is ott lesz látható, amiről emailes értesítést kapsz.

 

Szeretettel,

Ági

 

Ui: ha szeretnél motiváló gondolatokat és a gyakorlatban működő technikákról értesülni, többet megtudni, mint amit a facen és instán, iratkozz fel a Magazinomra, ahol értékes gondolatokat és emberek ismerhetsz meg.

Hashtags: FreshUp Ági, Jóga Mindennap, gyors meditáció, hogyan meditálj otthon, meditáció, online meditáció, part a bizonytalanságban, szabad vagyok, tudatosság növelő program, támogatóerő online

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

Hozzászólások
 1. Ádám 3 év ago

  Kedves Ági nagy örömmel hallgattam végig a prezentációdat! De olyan mintha még nem tudtam volna teljesen elvágni magamtól mert mindig vissza akar jönni mint egy szimbionta !!? de úgy gondolom még sokat kell gyakorolnom ,de mindent meg fogok tenni ennek érdekében ,,nem állok be a sorba *** “

 2. Kata 4 év ago

  KedvesÁgi!
  Nap, mint nap meghallgatom a meditációid, és gondolataid. Hálát adok azért, hogy Rád találtam! Minden gondolatod olyan, mintha én mondanám, csak én nem tudom ilyen jól megfogalmazni. Hatalmas erőt adsz nekem minden nap. minden gondolatoddal teljes mértékben egyet értek. Én a reggeleimet már nagyon rég azzal kezdem, hogy hálát adok mindenért, a legapróbb dologért is. Azt vettem észre, hogy amióta így élek, valahogy sokkal könnyebben meg tudok oldani dolgokat, mintha az égiek valóban meghallanák, amit mondok. Nekem is vannak problémáim, mint mindenkinek, de amikor jön egy negatív hullámom, meghallgatlak, és rögtön elkezdem a pozitív gondolatokat elő húzni, és ilyenkor újúlt erővel megyek elöre.
  Kívánom neked, hogy meg tudd valósítani az álmaidat,legyen kitartásod, és erőd hozzá!
  Remélem még nagyon sokáig követhetlek!
  Jó egészséget kívánok!
  Namaste
  Kata

  • JógaMindennap 4 év ago

   Kata, drága vagy! Köszönöm a visszajelzésed, és úgy örülök, hogy eljutnak hozzád a gondolataim, amiket úgy érzem egy csatornaként közvetítek onnan, fentről. A reggeli meditációim után érzem erősen e gondolatokat, majd élek általuk a mindennapjaim, és adom át neked is. Legyen bátran erős ez a spirituális hited és kötődésed, mert a dolgok működnek! 🙂

   Eljutott hozzád a “szívemből élek” mini meditáció. Letölthető és teljesen ingyen van.

   xoxo,
   Ági

 3. Adrienn 4 év ago

  Kedves Ági!

  Az amit a világban most többen tapasztalnak, azt én lassan egy éve élem. Amikor egy évvel ezelőtt hazaköltöztem Bécsből én magam rúgtam ki a lábam alól a talajt, mondhatni az ismertbe, a szülővárosomba. Azonban azóta sem találom a helyem, munka és pénz tekintetében folyamatos “bizonytalanság” vesz körül, fél éve az otthon szó is kikerült a szótáramból. Ergo kitettem magam egy deszkára az óceán közepére. Így nekem ez a mostani helyzet kvázi nem okoz gondot, hol rosszabbul, hol jobban viselem, mivel én magam teremtettem. Az amit sokszor felteszek magamban, miért is csináltam mindezt, mit fog nekem ez a helyzet megtanítani? A probléma ott szokott szöget ütni a fejemben, hogy képes vagyok-e még ennél is jobbat teremteni? És ha igen milyen lépések kellenének hozzá. Egy ideje nem látom a helyes utat. Hozzáteszem egyfajta mély nyugalom érzés is párosul a sok bizonytalansággal, mivel valahol mégis rengeteget fejlődtem ez időszak alatt. Ami a lehető legtöbbet segít az a légzőgyakorlatok, a jóga és a meditáció és a támogató energiád! ?
  Mindenesetre folytatom a “belső” kiskertemben lévő gyomlálást, abból baj nem lehet s ez a mostani időszak erre hívná fel midnenki figyelmét, hogy ne kint hanem bent keressük a válaszokat!
  Adrienn

  • JógaMindennap 4 év ago

   Kedves Adri,

   nagyon jól mondod. Belül “gyomlálunk”. A belső erő bennünk van!! Csak sokszor sok sok gaztenger takarja. Mindenkinél így van ez. Az, hogy mennyit lát ki belőle az ember, az a saját, tudatos munkáján múlik. (erre van rengeteg technika és én is ;)) Az jutott még eszembe a soraidról, hogy van valami nyugalom a bizonytalanságban. Ha elfogadjuk, hogy semmi sem biztos.

   Egy nagyon fontos üzenetem neked és mindenkinek, és hidd el sokszor alkalmazom, mert működik, hogy “A meditációval olyan kreatív erő száll meg, amivel a megoldások ránk találnak!”

   Kitartó “öngyakorlást” és sok sok kreatív erőt, drága Adri!

   xoxo,
   Ági

 4. Csilla 4 év ago

  Sok minden megváltozott egyik napról a másikra.
  Elvesztettem a munkám, gyerekeim a határ túl oldalán maradtak.
  A bezártság lehangoltá tesz, de próbálom megkeresni mindennapok szépségét.
  Minden este jógázom ez megnyugtat.
  Köszönöm, hogy vagy nekünk!!!
  Üdv Csilla

  • JógaMindennap 4 év ago

   Drága Csilla!

   Ez most nehéz mindenkinek, mert mindenkinek megrendült a komfortos, megszokott világa. Annyit tehetünk, hogy erősítjük a hitet magunkban, és azt, hogy mindannyiunkban – a gyerekeinkben és szüleinkben (kinek melyik a releváns) – ott az a belső erő, amelyre utat mutat és stabilitást ad.

   Talán a “legjobb” technika a te helyzetedben elengedni a kontrolt és csak lenni, hagyni, hogy szépen alakul minden. (5. és 6. meditáció) Süllyed, süllyed, mélypont, majd emelkedünk ki ebből. Ilyen hullámot lovagolunk most.

   Ölellek, Ági

  • JógaMindennap 4 év ago

   Még egy gondolat neked is drága Csilla:

   **** Mindennél jobban higgy a meditációs gyakorlásod erejében, mert meditatív állapotban az elme kapcsolódik a felettes énünkkel (de hívhatod Istennek, belső erőnek, angyaloknak, égi erőnek, univerzumnak, ami csak közel áll a szívedhez), és “ olyan kreatív erő száll meg, amivel a meg fogod látni a megoldásokat a válasz nélküliségben.

   Namaste,

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?