Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

“Ó, bárcsak ma egész nap szenvedhetnék!”

“Nem érdemes változtatni azon, ahogy élek, és ahogyan látom a világot.”

Megfordultak ezek valaha a fejedben?
Szerintem senki sem ébred a fenti gondolatokkal, hogy “ó, bárcsak ma egész nap szenvedhetnék, sőt, ha lehetséges az egész hátralevő életem minden napján!” vagy hogy “az egész életem pontosan így élném, ahogy most van.”.
Állandóság azonban nincs, csak változás. Ha te nem fejlődsz, a környezeted attól még igen.
Akármivel foglalatoskodunk is, mindig azt reméljük, hogy az adott dolog hasznot vagy megelégedést hoz majd akár a magunk, akár mások számára.

Abban a kellemes helyzetben vagyok, hogy kinn ülök a kertben, az árnyékban, és míg Sára pancsol a tejfölös poharakkal, addig elkezdtem újra olvasni egy rég forgatott könyvemet a meditációról. Habár az is egy meditációs forma, hogy csak nézem őt, ahogy játszik és elmerül a ki- és átcsorduló víz csodájában, én most mégis olvasok és írok.

A könyv gondolatai ihlettek, hogy írjak neked, mert nagyon sok közös pontot találok a könyv buddhista nézete és a Szabad vagyok meditációs gyakorlatom és tanításom között.

A könyajánlót a cikkem alján találod.

A gondoltok rabja vagy te is.
Téged is automatikus gondolatminták irányítanak, mint mindenki mást. 
Csak van, aki könnyebben észreveszi, valaki kevésbé, és van, aki képes változatatni magán, és van, aki (a nagy többség) nem. 

Azonban itt most eloszlatok egy nagy tévhitet, ami valószínűleg benned is él.

Mindenkinek megvan az a képessége,

hogy változtasson. A kérdés, hogy elhiszed-e és hogy teszel-e érte. Ha a válaszaid igen, akkor jó helyen jársz. Ha nem, akkor itt abba is hagyhatod az olvasást, mert nálam nem jársz jó helyen.

Ha itt maradtál, gyere velem, itt van egy megoldás, hogy hogyan tudod megtanítani magadnak, hogy változtatni képes vagy.

Rengeteget teszünk azért, hogy javítsunk az életünk külső feltételein, végső soron azonban mindig az elme hozza létre azt, ahogyan a világot megtapasztaljuk, és fordítja azt bennünk jó közérzetté vagy szenvedéssé. Ha átalakítjuk a dolgokra vonatkozó felfogásunkat, az életünk minőségét is átalakítjuk.

A lényeg a következő:

az elme-tréning azon formája, amelyet meditációként ismerünk, ezt a fajta átalakulást hozza el nekünk.

A meditáció célja az elme átalakítása. Elméje mindenkinek van, és minden egyes ember képes dolgozni rajta.

Egyszerre vagy szegény és gazdag

A buddhista nézőpont szerint minden lény ugyanolyan bizonyossággal hordozza magában a megvilágosodás lehetőségét, ahogyan minden szezámmag olajat tartatalmaz. Ennek ellenére zavartan kóborolunk, mint a koldus, aki egyszerre gazdag és szegény, mert nem tudja, hogy a kunyhója alatt elásott kincs van.

A buddhista ösvény célja az, hogy a magunkévá tegyük ezt az eddig észre sem vett gazdagságot, mert az a legmélységebb értelemmel telítheti meg az életünket.

A saját belső pozitív tulajdonságaink fejlesztésével tudunk a legjobban segíteni magunknak, és csak utána, illetve az által másoknak.

Sőt, ne akarj másoknak segíteni!

A saját példamutatásoddal tudsz a legjobban segígeni másokon.

A változtatás szándéka mindig magadra irányuljon és ne a másikra!

Magam is egyet értek a buddhista nézettel, miszerint minden benned van ahhoz, hogy változz, hogy változtass, amihez a figyelmed csak önmagad felé kell fordítani.

Ennek kiváló eszköze a meditáció, és mindenki tud meditálni!

Csak meg kell találnod a megfelelő technikát, amiben jól és kényelmesnek érzed magad.

És ez a “Szabad vagyok” meditációs programom célja.

A program során a különböző vezetett meditációs gyakorlatok és irányt adó tippeknek köszönhetően képes leszel kialakítani a te saját meditációs gyakorlásod, amely nemcsak könnyednek érzést nyújt és sikerélménnyel ajándékoz meg, de a rendszeres gyakorlás által elsajátítod azt a belső nyugalmat, amely higgadtsággal tölt el a mindennapi életben is.

És mikor ha nem nyugodt elmével tudod a legjobban észrevenni a saját akadályozó gondolataidat és berögzült szokásaidat.

Élj úgy, ahogy a legkedvezőbb számodra.
Alakítsd te az életed!
A Szabad vagyok meditációs programra most lehet csatlakozni. Ha a saját életed minőségi javításáról van szó, akkor mire várnál?

 

Kezdd el most az elméd trenírozását!

Ha hírlevél olvasóm vagy, akkor keresd a kurzushoz a kedvezményes kupont.

E bejegyzés ihletadója az alábbi könyv. Ha szeretnéd megvenni, akkor az alábbi linkre kattinva tedd be a kosaradba, mert a forgalmazótól jelképes összegben kapok érte cserébe támogatást. Köszönöm. Könyvajánló: A meditáció művészete – Mattieu Ricard

Ha érdeklődsz könyvek iránt a meditáció témában, akkor a Szabad vagyok programomban több könyvajánlót is kapsz a továbbfejlődésed érdekében.

Most rajtad a sor!

Írd meg nekem te az életed milyen területén érzed az akadályozó gondolataidat?

Milyen visszatérő szokásaid vannak, amiken szeretnél átlépni?

A válaszaid írd a kommentbe alább.

Szeretettel,

Ági

Hashtags: buddhista nézőpont, hogyan kezdjek el meditálni, jóga mindennap meditáció, letölthető online meditáció, meditáció, megtanulni meditálni, miért hasznos a meditáció, miért jó meditálni, online meditáció, szabad vagyok, szabad vagyok meditációs program, vezetett meditáció letölthető, vezetett online meditáció

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?