Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

-Egy éven innen, egy éven túl –

Este van.

Ja nem, már éjjel.

23:18

Sára egyik oldalalom, Márk a másikon.

Alszanak, végre.

Eljött az én időm!

Nagyon impulzív beszélgetés részese voltam.

Nemrégiben az egyik kedves ismerősömmel beszélgettünk, akivel több, mint egy éve nem telefonáltunk.

Nagyon vágytam rá, hogy halljam, hogy beszélgessünk, met sok közös vonásunk van. Kíváncsi voltam az ő tapasztalataira az anyágról, a már kétgyerekes életről, na meg mindenről, amit megélünk nőként.

Én csak álltam a nagy udvarunkon – a gyerekek aludtak az autóban, épp akkor értünk haza – és csak beszélgettünk, hallgattam, meséltem, helyeseltünk

Inspiráló és felelmelő volt.

Az ilyen élményeket el szoktam tárolni magamban, hogy tudjam, keressem az ilyen lehetőségeket újra, ha szükségét érzem a lendületnek. (Ez egy jó eszköz rá.)

Több, mint egy éve arról beszéltünk, hogy milyen inspiráló vagyok számára, hogy azt csinálom, amit szeretek és egyben amiben jó is vagyok. “Szerencsés egybeesés.” Közben mondta, hogy ő is szeretne kilépni abból a munkakörből, amit csinál, és tanulni, hogy ő is tudjon majd vállalkozni.

Ebben maximálisan támogatom.

Abban leszel igazán jó, amit szeretsz csinálni.

Neked mi az?

Persze ez sokszor elképzelhetetlen, ezért nem mersz te sem belevágni.

Nekem sem csak úgy jött, hanem lépésről lépésre haladtam.

Bevállaltam, újítottam.

DE

El kell kezdeni!

BUMM

Egy év. Bevallotta nekem, hogy semmilyen előrelépés nem történt, semmit nem tett annak érdekében, hogy elinduljon egy álmai szerinti munka, pontosabban hivatás felé.

Hivatás az, amit szívvel-lélekkel csinálsz, és közben valamilyen módon szolgálod vele az embertársaidat.

A beszélgetésünk igazán inspiráló volt, adogattuk azt a képzeletbeli gondolat-labdát, és mind a ketten óriási jóérzéssel köszöntünk el egymástól – mint amikor két ember ismét egymásra talál. Szükségünk van egymásra, szükségünk van megosztani a gondolatainkat, mégha pillanatnyilag szégyenkezünk valami miatt, de annyi, meg annyi közös dolog van az életünkben az anyaság és a női létünk útján.

Aztán magamban is értékelgettem az elmúlt egy évet.

Mit csináltál, ami az elmúlt egy évben az előre haladásodat szolgálta?

Őszintén?

Őszintén.

Elsőre az jutott eszembe, hogy beköltöztünk a jógafarmunkra, hogy megfogant Márk baba, hogy az első igazi kertészkedős évemben milyen tapasztalatokat gyűjtöttem, de igazán, amilyen szeretnék lenni a saját szememben, még nem tudtam megmutatni.

Mikor fogom?

De mikor tudom?

Nem mehet el így az életem, hogy nem lépek fel azokba a magaslatokba, amikre vágyom.

Anya vagyok, és ez szuper.

Életem párjával élek, végre, bár a párkapcsolati színtér jelenleg háttérben van nálunk.

De mit akarsz még?

Az anyai és a társ szerepeimen túl megvalósítani azt az énemet, amilyen az álmaimban vagyok.

Olyan nő akarok lenni,

amilyennek szeretek lenni, és amilyennek szeretném, hogy a gyerekeim lássanak.

Azaz

életre kelteni és átadni – igen neked, kedves olvasóm – az életem tapasztalatait, hogy a nehéz lelki helyzeteket hogyan fordítom át, milyen holisztikus szemléletem van, milyen jóga technikákat alkalmazok az egyes helyzetekben, és milyen kapaszkodó tud lenni a spiritualitás.

A mindennapi feladataimon túl igenis igényem magam és magamnak lenni, megnyilvánulni, írni, forgatni, meetinget tartani, és dolgozni a JógaMindennap koncepciója alatt.

Nah, ebből vajmi kevés valósult meg az elmúlt évben.

A napok pörögnek, a napjaim zsúfoltak az anyaság minden perces teendőivel. Gyerek és gyerekek a nap 24 órájában velem, mellettem, rajtam.

Ha nyugi van (végre), akkor az építkezés kapcsán teszek-veszek (romokat takarítok el, pakolok, rendezgetek, sepregetek – igen, mert a legegyszerűbb takarítási feladat, pusztán a sepregetés is olyan, amit nem csinálhatok gyerek mellett, mert száll a sok por.)

Este pedig bealszom a gyerekekkel, és amikor felébredek, már nincs lelkesedésemhez méltó energiám, hogy alkossak. (a kiteljesedésem, a JógaMindennap nekem egy alkotás)

Elszomorít?

Nem, hanem erőt ad, hogy a következő egy évben igenis és cselekedjek, másként csináljam a dolgokat. A lehetetlennek tűnő dolgot átforgassam működővé.

Egy év múlva.

Mit szeretnél nekem egy év múlva mondani?

Egy év múlva én azt akarom neked büszkén mondani, hogy igenis és van helye a hivatásomnak az anyaságom és egyéb női szerepeim mellett.

Arról akarok beszámolni, hogy hogyan oldottam meg.

Azt akarom tudni, hogy megoldottam, átszerveztem, kreatívan találtam rá megoldást.

Azt akarom érezni, amit már volt alkalmam, hogy amit csinálok, amit adok (Neked), az jó, az inspiráló és az inspirálás mellett te is haladsz.

Haladsz, alakulnak a dolgaid olyan irányba, ami neked jó?

Mi jó egyáltalán neked?

Mit nevezel sikernek?

A sikert nehéz szavakba önteni.

A napokban mondtam egyébként ki – pedig az ember mennyire fél ezt kimondani, hogy sikeres voltam. Tény van egy félresiklott értelmezése a sikernek, de itt most egyezzünk meg abban, hogy a siker szubjektív és jó.

A siker az, amikor te magad sikeresnek érzed magad.

És ebben senki másnak nem számít a véleménye!

Szóval a napokban jártam a volt jógastudióm előtt.

Szándékosan.

Két és fél év után visszamentem, megnéztem mi van most ott.

(Kedves bécsi ismerősöm, ha ezt olvasod, akkor ne légy rám haragos, amiért nem szóltam, hogy megyek. Ügyintézés miatt jártunk a városban, és bár szívem szerint tartottam volna ismét egy jamborie-t, a körülmények túlságosan kétesek mostanában.)

De lesz jamborie.

Bizony lesz!

Szóval.

Az ex jógastudióm mellett sétáltam, az épületet körbesétáltam, a szomszédos parkba ott gyalogoltam, ahol anno a szabadtéri jógákat tartottam.

Megcsapott a nosztalgia.

Bár rengeteg munkám volt benne, de akkor megéltem azt, ami számomra a siker élményét adja.

Jógás közösség, néha az órára beeső emberek, munkából jövők, az odaútban leizzadtak, a parkolóhely-keresés idegi munkájától szétcsúszott…. de végül mindenki elcsendesedett, jógáztunk, feltöltődtünk. Te is, és én is. Adtam és ezáltal kaptam is.

Kisimult arcokat, megkönnyebbülől idegrendszereket, könnyedséget és kellemes óra utáni rövid beszélgetéseket.

Élő kapcsolódást.

Alkottam.

Jógaórákat építettem fel.

Reggelit, kismamásat, babás-mamásat, esti órát, yint, yangot, meditációt, workshopot, FreshUp Day-eket.

Eljöttek, aktívan résztvettek, ott voltak, még maradtak, még beszélgettünk, teáztunk, elpakoltunk, még mindig ott voltak, öleltük egymást és mosolyogtunk.

Beletettem magam.

Magamat adtam.

Szerették azt, amilyen vagyok.

Szerettem az lenni, aki ilyet tud adni.

Hiányzik.

Két és fél év után mondom ki, hogy hiányzik.

Hálás vagyok.

Hálás vagyok, hogy megléptem ezt anno, hogy belevágtam, hogy mertem lépésről lépésre kitárni a szárnyaim.

Most mélyrepülésben vagyok, hogy újra felkapaszkodjam a szélbe, és ismét alkossak.

Ehhez viszont magamat kell úgy rendezni, a napjaimat megalkotni, hogy legyen energiám erre a hivatásra, amiben sikeres nőnek érezhetem magam újra.

Az anyaság mellett ez kell nekem.

A női szerepeim is jobban betöltöm, ha van valami, amiben csak én lehetek benne, úgy ahogyan én akarom, ahogyan érzem, hogy jó.

Ha ez tetszik neked, akkor gyere velem tovább.

Hétről hétre mesélek a megélt érzéseimről, az anyaságom kihívásairól, a születendő jógafarmunkról, az értékrendemről, és a tudatos háztartásomról, beleértve a sok sok finom, kreatív ételek egyszerű receptjeit.

Most rajtad a sor!

Írd meg kérlek, hogy te milyen emberként szeretnél magadra tekinteni egy év múlva?

Neked mi fér bele az anyaság mellett a napjaidba, ami téged épít? És hogy a csudába fér bele?

Kommentben (bejelentkezett állapotban) oszd meg a gondolataidat!

Szeretettel,

Ági

Ui: Ha szeretnél emailes értesítőt kapni a legújabb bejegyzéseimről, receptjeimről, akkor iratkozz fel a hírlevelemre.

Ha úgy érzed, hogy a soraim nem inspirálnak téged, akkor le is iratkozhatsz. Te alakítod az életed!

Hashtags: FreshUp Ági, a siker titka, anya vagyok, belső erő fokozása, freshup yoga acedemy, hogyan fogadd el magad, hogyan légy jó nő, jógikus életmód, magabiztosság, megerősítő meditáció, mi a siker, mitől jó nő a nő, miért csinálom, más nézőpont, nő vagyok program, női hatha jóga, női jóga, női kundalini jóga, női yin jóga, siker, spirituális nő, spirituális női kör, tudatos gondolkodás, tudatos technikák és jóga gyakorlatok, tudatos vagyok, élni szeretünk, út a spiritualitás felé

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?