Tiszta tér, tiszta lét – avagy jóga előtt takaríts!

füstölő tiszta tér jóga ingyen gyakorlás

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

A jóga gyakorlás a testünk, elménk és lelki világunk megtisztulását szolgálja. Hogyan is lehetne jógázni tehát poros, rendezetlen környezetben?!

Amint kinn, úgy benn – mondhatjuk, és ez mennyire igaz! Hogy akarunk rendet odabenn, ha itt kinn, a környzetünkben káosz uralkodik?! 

Az egyik követi a másikat. Az egyik támogatja és erősíti a másikat. Ha tehát jóga gyakorlásra készülsz, legyen tiszta az otthonod, az a környezeted, ahol a legjobban érzed magad. E mellett jó ha van egy zeg-zuga a lakásodnak, ahol méltóképp tudsz jógázni. Nem kell extra nagy hely, csupán egy jógaszőnyegnyi. A teret nem feltétlen a fizikai környezet tágassága jelenti, hanem a tisztaság és a rend. Kezdj tehát neki! 

Engedj teret a jó energiáknak és zárd el a rossz energiák kapuját. Azaz a rendetlenség és kosz igenis – finomenergetikai szinten – rendezetlen energiákkal ostromol téged, ami idővel feszültségben, fejfájásban, ingerültségben vagy kedvetlenségben (lustaságban) jelenik meg. Ellenben a tiszta tér tiszta energiákat vonz be az életteredbe, amelyet a jógával teremtett nyugodt és emelkedett energiák tovább fokoznak, energikus és jókedvű leszel. 

Miért is érzed jól magad egy igazi jógastudióban? Azért, mert a rendszeres jógagyakorlás és meditálás javítja a tér auráját, harmonikus környezetet hoz létre. Miért is ne uralkodhatna az otthonodban is kellemes légkör?! Rendszeres jógagyakorlást tervezel? Akkor legyen megelőző feladat, a takarítás, amelyet én egyszerűen csak energizálásnak hívok. Portörlés, porszívózás, wc- és fürdőszoba takarítás, és füstölés. Ez egy rutin feladat nálunk, amit 2-3 naponta megcsinálok. A füstöléshez gyertyát gyújtok, és a lángjában vagy egy szál füstölőt vagy palo santó fát megnyújtok, és az parázsló végével körbejárom a lakást. A füstölés zárásaként a füstölőt a wc-be teszem, ahol tényleg, de tényleg elűzi a szagokat. 

Takarítás közben találd meg a jógázásod helyét vagy ha már megvan, szentelj neki nagyobb figyelmet, és úgy takaríts körülötte, mint egy szent körül. Arra a jógaszőnyegre te fogsz rálépni, a jógaszőnyeged a te szent helyed, ahol megnyugodhatsz, leengedhetsz, összeérintheted a két kezed, kérhetsz, vagy csak ülhetsz, mantrázhatsz, vizualizálhatsz vagy ászanázhatsz. Elhelyezhetsz számodra kerves tárgyakat. Nekem az ásvány köveim és a hangtálam jelentenek különleges tartalmat a jógaszőnyegem és a meditációs párnám mellett.

Légy nyitott és tekints másként a jóga gyakorlásodra. Ha velem jössz a 20 napos jóga programon, akkor akár 20 napon át ne is szedd fel a jógaszőnyeged. Legyen fix helye az otthonodban, fix helye a napirendedben és fix helye a szívedben. A jóga “csak” egy eszköz, hogy közelebb kerülj önmagadhoz és megtaláld a belső erőd, de a jóga AZ az eszköz amelyik, mindig ott van neked. Élj a lehetőséggel, élj tisztán kívül-belül!

Bármilyen jóga gyakorlást választasz magadnak, érdemes a fenti teendők rituálé szintjére emelni. Velem a “Nő vagyok” női jóga éves program keretében és a 20 napos ingyenes jógázás keretében tudsz.

A jóga 20 napos ingyenes programja 2020.január 20-án indul. Részvételhez oszd meg velem az email címed, hogy tudjalak értesíteni az adott nap gyakorlásáról és a hozzá kapcsolodó megerősítésről. Kapcsolatfelvétel a facebook Jóga Mindennap oldalán.

Linkek:

Hashtags: Elvonulás, FreshUp Ági, Jóga Mindennap, füstölő, gyakorlatsor, gyakorlás, haladó jóga, hatha jóga, ingyen, jóga, jóga mindenhol, jóga otthon, kezdp jóga, kundlaini jóga, mantra, meditáció, megerősítés, tudatosság, tér tisztítás, önefejlesztés

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?