Miért hagy el a kreatív erő?

így alkoss szívből ászana és meditáció jóga mindennap freshup ági

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

Te is kreatív munkás vagy? Biztosíthatlak, hogy I-G-E-N

A gondolataidnak óriási ereje van. Ezt már tudod. És biztosan érzékeled azt is, hogy milyen ** érzelmeket **  váltanak ki belőled, és hogyan hat a hangulatodra és a teremtő erődre. Aki kicsit is kreatív munkával foglalkozik, állítom, hogy minden munkában van  kreativitás, tehát mindenki az, hacsak nem akar egysíkú és unalmas életet élni! Tehát te is tudod, hogy milyen amikor elhagy a kreatív erő. Miért fordul ez elő? Nos, nálad hogy van ez, mi képes elvonni a kreatív erődet?

Nálam így. A múlt héten a saját bőröm tapasztaltam, amelyről a személyes sztorimat a hírlevél olvasóimmal osztom meg. Ha szeretnél te is betekinteni a lelkem helyett a kulisszák mögé, akkor iratkozz fel  hírlevélolvasómnak. JógaMagazin hírlevél feliratkozás

Az energiákban keresd a választ!

A kreativitás energiája a szív energiájához van közel. Volt már veled olyan, hogy valamit meg kellett csinálnod, például kisgyerekként fogalmazást írnod, kötelező házi volt, de nem pattant ki egy szó sem ki a fejedből? Pedig mennyi minden történt veled az udvaron, a nyáron, a tesóddal és az utcán a boltba menet. Vagy ott voltak a konyhában az alapanyagok, de nem állt össze könnyedén, hogy mit alkoss, és persze “erőlködésnek nyögés a vége”. Vagy felértek egy konkrét témára festeni, beszédet mondani vagy épp a jóga gyakorlásodhoz nem tudtál megfelelő gyakorlatsort választani. Ehhez hasonló példákat mindenki ismer.

A teljesítés és az akarat alacsonyabb rendű, mint az alkotás, azaz alacsonyabb szinten rezeg. Ami annyit jelent az alkotás a teljesítés kényszerét állítja eléd, míg a szeretet a kreativitásodnak ad zöld utat, mert megemeli a pozitív rezgésszinted. Minden gyerek tanuljon meg meditálni, és meditáljon nekiáll tanulni, rajzolni, alkotni.

online meditáció, pozitív gondolat, tudatosság program, jóga mindennap

Ezt minden alkotónak tudnia kell!

A szív energiájára hangolódni és felpattanni a kreativitás madarára. Ha kicsit is vizuális alkat vagy, szárnyalj csak a képzeleteddel! Mert a kreativitásnak ez nyit legnagyobb utat, a szív szintjén rezegni. Ezt tanuld meg saját magadon alkalmazni!

A szív energiája magasabb rendű az egyszerű cselekvésnél, a kötelezettségeknél, és az akaratnál. A szív lágy, elágyít és felemel. Általa a kötelezettség is más színben fest. Egyszerű példával élve kimehetsz a konyhába úgy, hogy “ajj, megint főznöm kell valamit, pedig mennyi más dolgom is van” vagy így is, hogy “lássuk mit tudok ma alkotni a szívem mélyéről!”.

 

Így nyisd meg a kreatív erőt magadban!

Hogy hogyan, sajnos nem tanítják az iskolákban, de még a jógaiskolák sem vesézik eleget ezt, hogy hogyan és miért! (Nem úgy, mint a FreshUp Yoga Academy képzése – amely érthető, megemészthető és megvalósítható technikákat tanít, hogy egyénileg tudd kézbe venni az életed irányítását ;). Tehát meditálj, végezz szívnyitó ászanákat, menj a természetbe és lazíts a teljesítés kényszerén. 

 

Három szívnyitó ászana és egy csendmeditáció – gyere velem ebben a rövid videóban

A videóban mesélek neked arról hogyan lásd más színben, azaz a szív szintjén a teendőid. Megosztok veled három könnyedén kivitelezhető, de igen hatásos szívközpont nyitó ászanát, amely nemcsak ellazít, elvonja a figyelmed a külső teendőkről, egy kicsit behúzza a figyelmed a belső világodra, hanem felkészít pár perc alatt a meditációra is. Gyere velem, tanuld meg és alkalmazd!

Kérdés esetén pedig tudd, itt vagyok, írj nekem. Az oldalon alább a komment boxban. Örömmel támogatlak a válaszommal!

 

Nézd meg a videót és utána alkoss a szívedből!

Írd meg mit alkottál a gyakorlásod után akár a konyhában, akár a papíron, akár a képzeletedben. Írd meg a kommentboxban alább!

 

Így emelkedj a szív szintjére VIDEO – Oszd meg azzal az ismerősöddel, akinek értékesek ezek a technikák

3 szívnyitó ászana

  1. négykézláb macska-tehén póz (marjariasana)
  2. talajba olvadó szív (anahatasana)
  3. vállöv lazítás (átfűzött karokkal a mellkas alatt; parsva balasana)

+ meditáció

Az ászanákat addig tarts ki, ameddig jól esik vagy számold a légzésed minden pózban ugyanannyi ideig. De mindenképp maradjon időd (türelmed) a meditációra is, ami lehet csend- vagy vezetett meditáció.

Vidd magaddal a letölthető meditációt

Erősödj a szíved szintjén. Ehhez mindennapos, kitartó gyakorlásra van szükség. Ahogy a videóben is elmondom, a csendmeditáció kiváló, teljesen ingyen van és veled van, mindig. Ha szereted a vezetett meditációt – és a hangom is, és szeretnél konkrétan a “SZÍV” témájában erősödni, akkor hallgasd a “Szív” mini meditációmat, amelyet tölts le a mobilodra és vigyél magaddal. Ingyen kínálom, hogy megtapasztald te is a szív energiájának az alkotó erejét. A letöltéshez iratkozz fel a hírlevelemre.

 

Három megerősítő mantra a “SZÍV” témájában

“Bármit teszek,bármit csinálok, szívből teszem”

“Szívemből alkotok”

“A szívem rezgése éltet, a többi jön magától”

Kell ennél több?

Ha igen, akkor tudd, van egy meditációs online programom “Szabad vagyok” témában. Bármikor, amikor hívva érzed magad, tudsz csatlakozni. Nem maradsz le, egyszerűen hagyd, hogy a saját tempódban fejlődj. Amikor eljött az ideje, érezni fogod és te is részese lehetsz a program erejében. “Szabad vagyok” – online meditációs program

 

Hiszek abban, hogy te is képes vagy irányítani az életed,

és hogy az ehhez rendelkezésre álló milliónyi tudatosságnövelő technikák között (jóga és meditáció is beleértve) megtanulni eligazodni, és hogy van olyan technika, ami a te kedvenced és a legjobban támogat az utadon. Tanulj érthetően, emészthető és megvalósítható technikákat a vezetésem mellett anélkül (vagy azelőtt), hogy jógaoktatói babérokra törsz. A támogató erőm és a személyes konzultációmról biztosíthatlak, megvan és ott lesz végig melletted. Bővebben írj, keress (a weboldal szerkesztés alatt)

 

És most jöjjön a Te támogató erőd!

Ha értékesnek találod ezt a cikket, oszd meg az ismerőseiddel.

A visszajelzésed fontos nekem! Írj, mit alkottál a kreatív erőddel a technikák elvégzése után.

 

Kérdés és kérés esetén itt vagyok a háttérben, benne ebben a virtuális térben, ami kicsit olyan, mint az Univerzum. Nem látod, de tudod, hogy ott van. Kérhetsz tőle és hálát is adhatsz neki. 

Szeretettel,

Ági 🙂

Hashtags: csendmeditáció, emeld a rezgésed, energetikai tudatosság, hátrahajlás jóga ászana, kreatív erő, letölthető vezetett meditáció, megerősítő gondolatok, motiváció FreshUp Ágitól, napindító mantrák, szív energiája, szívközpont nyító ászana, vezetett meditáció ingyen

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?