Életenergia és a harmónia az otthonodban (feng shui)

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb

A sárga szín a lakberendezésben is a napsütést, a vidámságot, az életörömöt, a derűt sugározza, ugyanakkor túlzott használata lehet gyermeteg, zavaró, közönséges is.

Az ősi kínai térrendezési tudomány, a feng shui szerint az egész világot életenergia hatja át, az otthonod pedig az elsődleges tér, mely kihat mindennapi életedre, így, ha biztosítod a lakásban a pozitív energia – a chi – szabad áramlását, valamint nem engedsz szabad utat a negatív energia – a sha – garázdálkodásának, életed minden területe harmóniába kerülhet.

Természetes harmónia
A feng shui úgy tartja, hogy a ház berendezése és színvilága harmóniát teremt testben és lélekben.

A „feng shui” kifejezés jelentése „levegő” és „víz”, a kínai kultúra szerint ez a két természeti elem az egészség, a jól-lét szimbóluma. A feng shui tanulmányzása révén tájékozódhatsz az anyagokat, a tárgyak színét illetően. Olyan világot teremts az otthonodban, ami nyugalmat áraszt, és összhangban áll a természettel.

Életenergia a lakásban, színek hatásai feng shui szerint – Jóga Mindennap Magazin

Helyiségek
Kezdjük a bejárattal! Ez az a hely, amely összekapcsolja a külvilágot az otthonoddal. A feng shui szerint a leginkább ide illő színek a kék, a zöld és a rózsaszín, mert a frissesség érzetét keltik.

A nappaliban élénk színeket alkalmazz. A zöld, a halványsárga és a halvány narancssárga a szabad alkotóerő és a vidámság kifejezői. A kényelem és a vendégszeretet jelképei a föld-színek, például a bézs, a krémszínek, a világos árnyalatú zöld és a türkiz.

A konyha legyen élénk színű és stimuláló. A megfelelő színek az energikusságot adó sárga, a föld színeivel ‒ a barna és a zöld árnyalataival ‒ kombinálva.

Az étkezőnek barátságosnak és nyugalmat keltőnek kell lennie. A berendezése lehet zöld, sárga, rózsaszín és a barna mindenféle árnyalata. Ha nincs a lakásban külön étkező, akkor a konyhában vagy a nappaliban jelölj ki egy részt, és ezekkel a színekkel gazdagítsd.

A hálószobának egyértelműen az ellazulást, a pihenést kell segítenie. Színei a rózsaszín, a lazac, a lila, a zöld, a bézs.

A fürdőszobában, ahol a víz az úr, kedved szerint kombinálhatod a kéket, a türkizt, a fehéret és a feketét.

A gyerekszobában ideális az energiát árasztó narancssárga, a piros és a sárga. Ezek a színek meghozzák a tanuláshoz a kedvet. Az ágyhoz kapcsolódó színek lehetnek kékes és zöldes árnyalatok, mert ezek inkább nyugtató hatást fejtenek ki.

Falaknál a sárga pasztellesebb árnyalata a mediterrán stílus egyik alapszíne. Egy jól kiválasztott árnyalattal erősen megnövelhetjük a térérzetet, fényszegény helyiségekben ideális. Arra viszont figyeljünk, hogy a túl élénk árnyalatai nagy mennyiségben erőszakossá és zavaróvá válhatnak. A világosabb, finomabb árnyalatok a modernebb, egyszerűbb lakberendezéssel harmonizálnak. A természetes virágárnyalatok mindig frissek és tetszetősek, a tavaszi virágok sárgája különösen alkalmas arra, hogy a megújulás, az újjászületés érzetét keltsék otthonunkban

Hashtags: Jóga Mindennap, feng shui, harmonia, othon, stresszoldás, színterápia, életenergia, élni szeretünk

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?