A görcsoldó zöld

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

A zöld harmóniát sugall, csökkenti az ingerültséget, erősíti a biztonságérzetet, békéltet. Nyugtató hatása miatt jó a központi idegrendszer betegségeinek kezelésére, és inspirálja a szellemet. Hatékony a szív- és a keringési panaszok, a tüdő megbetegedései, valamint a magas vérnyomás kezelésében.

Gyakorlatilag ennyit már elég is tudni a zöld színről, hogy tudatosan egészségesebbé tudd tenni magad. Hordj zöldet! Nézz zöld színű dolgokat, menj ki a természetbe!

Szimbolikus jelentése: természet, növekedés, tavasz, megújulás, nyugalom, gyógyítás, kitartás, döntőképesség. A földön található szerves élet: fák, örökzöldek (életfolytonosság), az egész növényvilág színe. A szivárvány központja.

Zöld, a szívárvány központja – Jóga Mindennap Magazin

Érzelmi jelentése: mint a kék és a sárga keveréke, egyesül benne a szellem és a lélek, a tudás és a hit, a nő és a férfi. A harmóniára törekvő, érzékeny, együtt érző, jószívű, önzetlen, megbízható, barátságos, természetszerető, nyílt emberek kedvelik ezt a színt, akikben felébred a gyógyító erő.

Ezek után Te szereted a zöldet? 😉

Akik ezt a színt választják, gyakran segítő jellegű foglalkozást űznek. A zöld szín szeretete jó ítélőképességet, igazságérzetet, határozottságot, megegyezésre való hajlamot, nagylelkűséget tükröz.

A zöld szín elutasítása döntésképtelenné, elégedetlenné, bizonytalanná, rosszhiszeművé, iriggyé, féltékennyé tehet. Aki nem szereti ezt a színt, örökös tér- és helyhiányban szenved, mindig más helyre vágyik, mint ahol éppen van. A sok zöld kiegyensúlyozott, elégedett, egészséges emberre utal, aki megteremtette a belső békéjét.

Zöld szín a lakásban

Mivel nyugtató hatású, használata a fürdőszobában és a hálószobában a legmegfelelőbb; akár növényzet formájában is. A pirossal elletétes hatású; csökkenti a vérnyomást, megnyugtatja az idegrendszert és a migrénes fejfájást, személyes egyensúlyt teremt, megszűnteti a kimerültséget és álmatlanságot, és tágítja a hajszálereket.

Zöld a gyógyításban

A zöld színnel próbálják gyógyítani az idegkimerültséget és hisztériát, mert nyugtató hatásssal van az idegrendszere, a kimerültségnél is hatékony, mérsékeli a migrénes fejfájást. A zöld fényt jellemzi, hogy tágítja a hajszálereket, vérnyomáscsökkentő, serkenti a belső nedvkiválasztást. Mivel a zöld az egyik leghatásosabb nyugtató árnyalat, a legszélsőségesebb hangulatváltozások szabályozásában is kiváló, de enyhíti a gyászt, a szomorúságot, a haragot és más szívfájdalmakat is.

A zöld az egyensúlyérzet jelképe is egyben, továbbá a környezetvédelem, a környezettudatosság, a vegán étkezés, a béka jelképe.

Hashtags: gyógyítás, színterápia, zöld

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?