Miért sárga a legtöbb post-it?

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb

A színek nemcsak lelkiállapotunkra, hanem az egészségünkre is hatnak. Már az ókorban is hittek a színek különleges hatásában. E mögött nem más, mint a színek által kiváltott fiziológiai változás, gyógyulás állt. (korábbi bejegyzés)

Gondolj erre a hétre! Milyennek látod magad?

Most képzelj sárga színt a gondolataidba! Milyennek látod most így magad? Hogyan oldod meg a dolgokat a képzeletedben? Mik jutnak eszedbe elsőként a citromsárgáról?

A hét színe a citromsárga. Ismerkedj vele és használd okosan!

A citromsárga alaphatása, hogy vidámságra, jókedvre hangol, megnevettet. Meleg hatása révén erőt, boldogságot és nyitottságot kelt bennünk. Sokan tartanak ettől a színtől pedig fokozza a mentális aktivitást. Vajon hogyan éri ezt el velünk? A sárga, mint ragyogó, rikító szín serkenti az agyunk vizuális központját, így a sárga cetlire írt dolgokat szinte automatikusan eltárolja az agyunk, azaz könnyebben tudjuk felidézni. Megfigyelted, hogy a kihúzó filcek és post-it jegyzettömbök alapszíne a sárga? Nem véletlen, mint ahogyan a legtöbb országban a taxikat is ilyen színűre festik figyelemfelkeltés céljából.

A citromsárga hatása a testünkre

Az idegrendszert jó munkára serkenti, ezért van, hogy a sárga fényben jobban tudunk koncentrálni és gondolatébresztő hatása sem elhanyagolható. Harmonizálja a máj, az epe és a gyomor funkcióit, pozitívan hat az emésztésünkre. Nem véletlen lett a solar plexus csakra színe. E szín segít a testsúlyunk egyenletes megtartásában. Optimizmusra derít, javítja az életkedvet és az önbizalmat.

A szín árnyalata azonban nem elhanyagolható! A túl erős, élénk sárga szín, különösen nagy mennyiségben túl sok lehet, rosszullétet, akár hányingert is kelthet, fáradtsághoz és letargiához is vezethet, a kisbabákat pedig túlságosan felpörgetheti e színnek az erős jelenléte.

Ha szereted a sárgát…

Magabiztos, jó vezetési képességekkel rendelkezel, nyitott vagy az újdonságokra, szívesen tanulsz és tanítasz másokat is. Empatikus és erős felelősségérzettel rendelkezel.

Ha nem szereted a sárgát…

Az önbizalom nem az erősséged. Gyanakvó, könnyen féltékenységbe esel, a racionális félelmek akadályoznak az előrelépésben és rosszul tűröd a kritikát.

Használd okosan a sárgát!

A sárga szín visszafogott használatával magabiztosabb lehetsz a mindennapi tevékenységeid során. Sárga kiegészítőkkel önbizalmad helyére kerül. Erősíti az alaphangulatod, vidámabbá tesz. Fontos dolgok esetében jegyzetelj sárgára, és kevesebb energiádba kerül majd emlékezned rá.

Nem csak a sárga viseletnek van hatása!

Minden tárgy, étel és vizualizációs kép is hat rád tudat alatt. A lakásdekorálásban a feng shui az önművelés, a tudás területére javasolja. (hamarosan írunk erről is) Egyél sárga színű ételeket, és figyeld meg a rád gyakorolt hatását. Igyál citrom- vagy narancslevet vagy igyál sárga bögréből. Egyél sárga színű paprikát, ananászt. Készíts kuszkuszt curryvel köretnek, felesborsóból főzeléket. (sárga receptek ezen a héten)

Hashtags:

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?