Segítség, elveszek az online kínálatban

KérdezzKedd 6. - eligazodni online kínálatban - podcast videó Jóga Mindennap

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

Túl nagy a választék?

Túl sok az online lehetőség?

Nem akarsz lemaradni?

Ezek a gondolatok bizony terhesek lehetnek. Ha minden érdekel és mindent ki akarsz próbálni, akkor nagy nehézség előtt állsz!

Az újdonság és az óriási kínálat egy csapda!

Az e heti KérdezzKedd epizódomban Ági kérdését válaszolom meg, hogy hogyan is tudna szelektálni az óriási online kínálatban.

Úgy érzem, neki pont az a komfortzóna, hogy nehezen tud egy dolog mellett leragani.  Neki az újdonságok jelentik a komfortzónát, ami az elméjének jó lehet, de mi van a test-lélek-szellem hármassal!?

4 örök igazságot osztok meg a videóban és mellette figyeld a tájat, ami a jógafarmunk kilátása.

Remélem hamarosan személyesen is kérdezzkeddhetem veled itt.

Hallanál még rólam?

Itt egy összefoglaló a pünkösdi hétvégémről. Minden volt, csak komfortzóna nem, de hogy mégis milyen jól sikerült!

A hétvégével feloldottuk az önkéntes karanténunkat. Meglátogattak bennünket a barátaink. Rögtön négyen jöttek, három közülük meglepetésként. Az első pillantásaink már nagy örömre adtak alkalmat, persze Sári inkább sírt, és nem tudta mire vélni, hogy itt van négy idegen, és megszállják a kis otthonát. Ez volt az első észrevételem, ami a karatnénunkat érinti. 

Több, mint tíz hétig magunk voltunk. Semmi élő kontakt senkivel, csak az élet hármasban. Persze itt az online tér áldásos hatása, és eljártunk sétálni is, de itt könnyedén sikerül megvalósítani azt, hogy úgy sétálsz vagy túrázol fel a hegyen, hogy senkivel nem találkozol. (Elvégre is elvonuló központot kerestünk a jógafarmunknak, és tessék, hamarabb le tudtuk tesztelni, mint a vendégeink.)

Ölelések és puszik nélkül. Kettőnk közül én vagyok az óvatosabb e téren, de ezt mindenki tiszteletben tartotta. A barátságunk energiája így is érezhető volt, és én ebben hiszek, hogy egy gondolatnak, egy tekintetnek, és egy élőszónak is bizony van energizáló hatása. 

Megtelt az otthonunk élettel, beszélgetéssel, éneklő hangokkal, nevetésekkel. A munkát mindketten félretettük, amennyire lehetett; habár én nem kifejezetten munkának érzem az online tevékenységem, még ha időben bizony vetekszik is egy teljes állással – de sikerült nekem is elengednem, amennyire lehetett, mert azért vannak határidős feladatok.

Az aggodalmam mögött persze az állt, hogy hogyan tudom anyaként és mellette a munkámmal összeegyeztetni a barátokkal töltött időt, és otthonról is ezt hozom, hogy ha találkozom a barátainkkal, akkor bizony figyelmet szentelünk egymásra. Végül egy nagyszerű csapatként funkcionáltunk. Én mentem szoptatni, ők leszedték az asztalt, mire kimentünk Sárival készült a reggeli, előre főztek vagy épp közösen főztünk. 

Szóval aboszolút nincsenek erre szavak és nem is kellenek, mert annyira jól szuperált minden, olajozottan ment minden, kérések és kérdések nélkül, hogy azt kell mondjam, így működik jól a barátság is (hogy a párkapcsolatban ez működik, azt tudom, de hogy a barátságban is megy, ez megnyugtató érzés volt számomra.)

Ez a hétvége kirándulósabbra sikerült, érezzük is a porcikáinkat. Megmásztunk egy hegyet a “semmiben” – innen a jógafarmunktól indulva -, mert senkivel nem találkozunk út közben és semmilyen idegen hangot nem hallottunk a természeten kívül. Tehenekkel találkoztunk, őzeket hallottunk, és csörgedező patak mellett mentünk fel, fel és fel, egészen 1700 méterig. 

Még magasabbra törtünk. Másnap felautóztunk a Falkertseehez, ahol télies idő fogadott. Nem túlzok, havazott és 3 fok volt. 1800 méteren jártunk, egy csodaszép gleccsertavat jártunk félkörbe (le van zárva a teljes út), és végignézve a tájon “egy nagy semmit láttunk”. Értem ezalatt, hogy csak a kietlen táj – erőteljesen hasonlít a norvég tájra – a zavartalan természet, végig belátni a hegygerincet, ahol két ember túrázott. Az égbolt pedig szokatlanul, zordan szürkés volt, de volt ebben valami különleges, mint ahogy a sok, a szemünknek újdonságot jelentő hegyi virágok.

A hétvége bebizonyította nekem, hogy a korábbi aggodalmaim a barátok fogadásán csupán annyi volt, hogy a karantén idejére berendezkedünk egy komfortos életre, és ez most felfordult, de így is tud jól és olajozottan menni a napom. 

Szóval ki a komfortzónából! És engedd be te is bátran az új élményeket. Ha követsz az instán, akkor láthatsz pár fotót a kirándulásunkról. Tényleg csodás a táj, és “úr isten, mi itt lakunk” . 🙂

Emiatt van most egy kis hajtás, ami – bavallom baba mellett – ugyanolyan tempó, mint egyébként. Hiába mondom, hogy megtolom a munkát, hogy utolérem magam, egy örökmozgó mellett egyszerűen nem tudok több időt a munkának dedikálni. A hatékonyságom fokozom, és spontán csinálom, amikor csak lehet. 

Napról napra érem utol magam. Ami korábban – még a babás korszakom előtt – ment, hogy rászántam egy-két napot és éjszakát, és toltam, ameddig a csövön kifért, ez most nem megy. Korábban tudtam, hogy a szorgalmamom múlik és hipp-hopp utolérem magam. Most pedig azt tudom, hogy türelemmel kell végig csinálnom minden mostani napom, és dolgozni, amikor lehetőségem van. Napok múlva fogom tudni azt mondani, hogy behoztam a lemaradást. 

Megérte? Azt kell mondanom, igen. Könnyű a lemaradást pótolni? Nem. Nekem nem, mert szeretem ha rendben és előre megvannak a dolgaim. Nem szeretek a teendőim után rohanni, de a babás lét hatalmas türelemre és belső fegyelemre tanít. Elfogadom, hogy ilyen tempó és ennyi munka fér az időmbe, mégha ennél 10x több gondolat és ötlet van is a fejemben.

Napról napra beérnek a dolgok, és napról napra érzem, hogy helyreáll a munkarendem. Anyaként ezt van. Valójában az egész anyaság egy komfortzónán kívüli helyzet nap mint nap.

Elkészült az e heti KérdezzKedd epizódom, amiben Ági kérdését válaszolom meg, hogy hogyan is tudna szelektálni az óriási online kínálatban.

Négy örök igazságot osztok meg a videóban és mellette figyeld a tájat, ami a jógafarmunk kilátása. 

Remélem hamarosan személyesen is kérdezzkeddhetem veled itt.

 

Most rajtad a sor!

Oszd meg velem, hogy mi az a két érv, ami segít abban, hogy elkötelezd magad egy jógagyakorlatsor mellett?

A válaszod értékes, írd meg a kommentboxba alább. Olvasom és válaszolok rá.

A KérdezzKedd rövid zanzáját, azaz időtakarékos verzióját a Jóga Magazin Extrában osztom meg. Ha még nem kapsz róla emailt, iratkozz fel.

Kellemes nyarat kívánok! Jövő héten újra jövök.

Addigis bízz magadban, és tanulj magadról!

Szeretettel,

Ági

Ui: Szívemből ajánlom ezeket az online programokat. Ha belevág a céljaidba, gyere velem!

“Szabad vagyok” meditációs program

“Nő vagyok” női jóga program

“Kismama vagyok” program

 

 

 

 

Hashtags: FreshUp Ági, anya vagyok, belső erő fokozása, freshup yoga acedemy, hogyan fogadd el magad, hogyan légy jó nő, hogyan válasszak a rengeteg kínálatból, jóga kérdések és válaszok, jógikus életmód, kérdezzkedd, magabiztosság, megerősítő meditáció, mitől jó nő a nő, miért csinálom, más nézőpont, nő vagyok program, női hatha jóga, női jóga, női kundalini jóga, női yin jóga, segítség elveszek az online térben, spirituális nő, spirituális női kör, tudatos gondolkodás, tudatos technikák és jóga gyakorlatok, tudatos vagyok, élni szeretünk, út a spiritualitás felé

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?