Enervált vagy?

Szerző: FreshUp Ági (RYT 500)| Kategória: Egyéb, Élj

A fényterápia segítségével az egész test feltöltődik energiával.

A téli fényhiány következtében a test hamarabb elfárad, csökken a testi és a lelki ellenálló képesség. Fényterápiával könnyebben átvészelhető ez az időszak is. Ennek egyik kiváló és olcsó megoldása a sólámpa.

A sólámpa gyenge fényt áraszt, és kellemes pasztell színével jobb hangulatra derít, meleg hatású és segíti a feszültségmentes elalvást. Lehet hozzá venni automata kapcsolót, amelyen beállítható, hogy mikor kapcsoljon ki magától.

A sólámpa titka – Enervált vagy?​

A sólámpa segíti a levegő pozitív ionkészletének a csökkentését. Miért van erre szükség? Mert az emberi szervezetben a pozitív töltésű ionok túlsúlya feszültséget, enerváltságot, alvászavart okozhat. A mai, civilizált környezetünkben egyre több elektromos készüléket használunk, elég csak a mobiltelefon egész napos közelünkben tartására gondolni – az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, fűtés, stb.- főképpen pozitív töltésű ionokat hoz létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya.

A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek lehetnek a krónikus betegségek kialakulásáért, a rossz közérzetért, a pszichés gyengeségért és a lelki és fizikai kimerültségünkért. Okozhatnak álmatlanságot, felelnek a gyengült immunrendszer állapotáért és még megannyi kellemetlen, az életünk minőségét rontó dologért.

Negatív ionokkal a nyugodtabb alvásért

Mérésekkel kimutatták, hogy már a kis mértékű negatív ionok levegőben lévő jelenléte nagymértékben javítja az ember funkciós eredményeit. Erőben és kitartóképesség növekedésében, fizikai képességek javulásában, alvási szokásokban és étvágyban is jobbak a mért adatok. A kutatások eredményeiről számos cikket lehet találni ma már a világhálón.

És egy kis érdekesség

A negatív ionok szagtalanok, íztelenek és láthatatlan molekulákból állnak, melyeket láthatatlan környezetben lélegzünk be a hegyekben, vízeséseknél, és a vízparton. Statisztikailag kimutatták, hogy a lakosság 25%-a érzékeny az időjárásra, ami azt jelenti, hogy erősen befolyásolja őket a levegőben levő ionok mennyisége.

A feszültséget, a levertséget tehát lehet enyhíteni fényterápiával, mert a fényterápia segítségével az egész test feltöltődik energiával télen.

A sólámpa sztori folytatódik. Jövő héten jön a második rész!

Hashtags: energizálás, sólámpa

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?