A kurkuma kifejezetten a kedvencem lett az utóbbi időben. Amennyire fura ízt éreztem ki belőle az első kóstoláskor, annyira megkedveltem ezt a semmihez sem hasonló, fanyar, különleges ízt. A kurkumáról közismert, hogy ízületvédő és melegítő hatású fűszer. Ezért téli, hűvös, nyirkos időben ez kifejezetten jót tesz nekem. Étkezés után...
tovább...
Az alábbi recept maradék összetevőkből és kreatív ötletből született. (kép: felső üvegtálban) A köles adagja szárazon mérve van megadva. Javaslom hozzá a csicseriborsó vagy a lencsés fasírtom.
tovább...
Bevált gyors és finom reggeli nálunk a müzli valamilyen idény gyümölccsel. Idén nyáron nagy sláger nálunk a friss áfonya, de az év bármely részén elkészíthető ez a reggeli, használj hozzá olyan gyümölcsöt, ami épp van. Mennyiség 2 főre: kb. egy bögre müzli (szárazon). A zsíradék mindenképp jót tesz a...
tovább...