Ígértem nektek sok, finom reggelit, legalábbis recepteket inspiráció gyanánt. Legyen az első, egy megosztó étel, a zabkása. 🙂 Van aki imádja, van aki utálja, de azt leszögezhetjük, hogy egészséges és gyorsan elkészíthető. Szerintem sokan egyszerűen még nem ettek kreatívan, változatos alapanyagokkal elkészített zabkását, és ezért nem rajonganak érte. Pedig a jól válogatott hozzávalókkal szinte megunhatatlanná lehet tenni ezt a “rettegett” vagy “közkedvelt” étket. Úgyhogy minden hónapban hozni fogok nektek egy variációt,hogy bebizonyítsam, a zabkása nem a világ legízetlenebb, furcsa állagú reggelije.
Fogadjátok szeretettel datolyás zabkásámat, melynek előnye, hogy 10 perc alatt elkészül és nem tartalmaz hozzáadott cukrot!
Összetevők:
Elkészítés:
1, Beáztatok néhány szem kimagozott aszalt datolyát, amikor megszívta magát összeturmixolom.
2, 1 bögre (2dl) finom szemű zabpelyhet beleöntök egy kis edénybe, és leöntöm előre forralt vízzel.
3, Kis lángon, folyamatos keverés közben főzni kezdem.
4, Hozzáöntöm a pépesített datolyát, és még 3-5 percig kevergetem, míg a zabpehely megpuhul.
5, A datolya édessége ízesíti a kását, így tálaláskor nem kell külön édesíteni, ajánlom hozzá a friss áfonyát és a durvára darált mogyorót.
Tipp: Készen vásárolt datolya masszából is elkészíthető, ez esetben megspóroljátok a beáztatást és a turmixolást.
#Hashtags: egészséges, egészségesrecept, egészségeséletmód, finom, reggeli, vegán, zabkása
Jógakonyha
Mottóm, hogy a valódi fejlődés, a komfortzónán túl kezdődik! 2011-ben végeztem Kádár Zoltán és Papp József Hatha Jóga Oktató képzésén, melynek alapköveit Patanjali jóga szútrái adták. Később tovább fejlesztettem magam, Bene Máté Zoltán gerincjóga tréningjein, majd több yoga flow kurzuson is részt vettem. Szerintem a megfelelő tudásra alapozott gyakorlat és tapasztalat adja az igazi iskolát, úgyhogy az első perctől kezdve tanítok, és folyamatosan beemelem az újabb technikákat. Egyrészt az ELTE BEAC-on tartok gerinc jógát és dinamikus yoga flow órákat, másrészt az irodai …