Yin Jóga – FreshUp Ágival

Az órát tartja: FreshUp Ági | Helyszín: FreshUpZone Stúdió | Óra szintje: Haladó, Kezdő

Relaxáló hatású jógarendszer a yin jóga, amely az indiai hatha jóga és a kínai taoista hagyomány találkozásából született. Abban más a hatha jógához képest, hogy leginkább ülő és fekvő pózokat végzünk, a fókuszunk a saját határvonalunk megtalálása, azon a póz megtartása, és a mentális befelé figyelés. Ezt a hosszabb, 3 -5 percig tartó mozdulatlanság segíti.

Öngyógyító terápiás hatással, hiszen a pózok hosszabb kitartása az ízületek, ínak és a kötöszöveti (fasciaháló) rétegek szintjén hatnak, így segítenek “beolajozni” a merevebb kötőszöveti részeket, amelyeket másként nem tudsz rugalmasan tartani. A sejtmemóriként ismeretes, tárolt emlékek, érzelmek felszakadhatnak. Ami a felszínre kerül az távozik, így nyomasztó érzelmi terhektől is felszabadhat a yin jóga.

Befelé irányuló figyelmed, mentális erőd erősíti. A yin pózok egyszerűnek és könnyűnek tűnnek, de megtalálva a határodat és azt hosszan kitartva szükséges a póz helyes felvétele, a légzésed minősége és a gyakorlatok egymásutánisága. Az óráimon ezek mellett megismerheted a gyakorlatok élettani hatásait, a meridiánokat és a navigációm segít könnyebben ellazulni. A figyelmed teljesen befelé fordítva, elméd egy pontra hegyezve teljes a relaxált állapot elérése az óra végére.

A yin jóga jótékony hatásai közül pár

  • kiváló stressz- és függőség kezelésében,
  • mozgékonyságodat fokozza különösen a csípő és váll tájékon,
  • erősíti a mentális erőd,
  • megtanít önmagadra, befelé figyelni,
  • megismered a tested jelzéseit,
  • hölgyeknek segít a menstruációs ciklus rendezésében, a menopaura tüneteinek enyhítésében,
  • férfiaknál támogatja a kontrol elengedését és a stressz levezetését (hölgyeknél is).

Minden korban végezhető. Idősebbeknek különösen ajánlott, amikor a mozgás már nehézkesebb.

Minden szintnek javasolt.

Om Tat Sat,

FreshUp Ági

FreshUpZone Stúdió

Mühlgrundgasse 3, Bécs, Ausztria

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

Kérdésed van? Írj nekem!

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?