Citromos víz

Nehézség: gyerekjátékElkészítési idő: 1 - 5 perc | Mikorra: BármikorTípus: Lisztmentes, VegánKategória: Egyéb | Adag: 1 főre

A saját sztorim:

A citromos víz sztorija évekkel ezelőtt kezdődött, amikor – főként évszakváltásokkor – éreztem, hogy váltanom kell, mert elszaladt velem a ló, értem ezalatt az étkezéseim rendjét, mennyiségét és minőségét. Anno, account managerként, állandó utazó salesként kihívás volt bármilyen rendszert fenntartamon az életemben …. a sztorimról ebben a podcastomban mesélek. Vajon te is ilyen életvitelt élsz vagy éltél?

A szokásaimról a citromosvíz kapcsán itt mesélek:

Laza vagy, vagy elszánt vagy?

Kétféle verzió van – te melyik vagy?

A “laza” recept: fél citrom kicsavart leve és 2 dl melegvíz. A jógaelvonulásaimon ez egy standard napindító.

A másik citromosvíz receptet így hívom: az “elhivatott”: A lényege, hogy a felhasznált citrom mennyisége folyamatosan növeljük, majd csökkentjük. Azaz első nap fél citrom, 2.nap egy egész, 3. nap másfél, 4.nap 2 citrom kicsavart leve,és így tovább, elmehetsz fél kiló citromig vagy 3 darabig, majd ugyanez visszafele. Ez így 8-12 nap lesz összesen. 

 

 

Összetevők:

Elkészítés:

1. Forralj vizet (2 dl)


2. Moss meg egy citromot, vágd félbe és csavard ki.


3. Öntsd a citromot a meled, de már nem forró vízbe és kortyolgasd vagy húzd fel.


FONTOS!
Figyelj az érzeteidre, a citrom nem mindenkinek használ! Ha gondot okoz a citrom fogyasztása akkor ne csináld, és csak a saját felelősségedre próbáld ki.

Tipp: 

- A citromosviz kúrát én azért használom, hogy vissazhozzam az eltompult tudatosságom, hogy új rendszert tudjak bevezetni akár az étkezésemben - erre mindeképpen hat - és egyébként spirituálisan is növelni tudom a figyelmem.
- Éber figyelemmel tedd az elejétől, a készítéstől a megivásig és azon is túl.
- Bővebben a podcastomban mesélek erről. (link felül a bevezetőben)

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2022.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?