Humuszkrém házilag pofonegyszerűen

Humuszkrém házilag egyszerűen_jóga mindennap egyszerű gyors recept_ cover 2

Nehézség:  | Elkészítési idő:  | Mikorra:  | Típus:  | Kategória:  | Adag: 

Humuszkrémet a töröktől?

A humuszkrémet első perctől kezdve szerettem. Először a török éttermek találkoztam vele, majd pedig bevallom, boltit ettem a nagy multis életem során. De ez nem mehet sokáig így, egyszerűen otthon is el kell tudni készíteni!

Házi kenyérhez házi humusz dukál

Amikor belevágtam “a kenyeret is házilag készítünk” projektbe, akkor bizony megnőtt az igényünk , Zsoltinak és nekem is, hogy házi feltéteket együnk a finom kenyerünk mellé.

Hogyan csináld? Így

Eltelt pár próbálkozás, mire olyat sikerült készítenem, ami aztán nagyon hamar elfogy és nem a hűtőben aszodik és kerül majd a kukába. Igen, sajnos így történt. Egyszerűen, mert nem volt ízletes, nem jártunk rá, és ki lett dobva. De hogy miért nem tudtam én ezt korábban megcsinálni mikor olyan pofonegyszerű, de tényleg!

Szerintem ne próbálkozz mással.

Indulj el ebből, és ezt fejleszd tovább. Aztán írd meg nekem, taníts, hogy te mi mindenre jöttél rá a humuszkészítéssel kapcsolatban.

Alább a kommentbox, írd meg.

 

Szeretettel,

Ági

Összetevők:

Elkészítés:

1. Előkészítem a hozzávalókat, hogy a gyors elkészítés tényleg öt perc legyen. Csicseriborsó konzerv vagy főtt csicseriborsó, fokhagyma, fokhagyma nyomó, só, curry, olaj, piros porpaprika, víz és a turmixom hozzávalói.


2. Mindent egybe beleteszek a turmix keverőjébe (kivéve a piros porpaprikát) a fokhagymát présen átnyomom, és öntök hozzá egy pici vizet is (mondjuk fél dl-t), hogy forogjon is az a turmix.


3. A turmixban a pép egész kemény lesz, rátapad az edény falára, így megállítom, csurgatok még bele egy kis vizet vagy olajat (ezt ki kell tapasztalni és látni kell, az én irányelvem, hogy kenhető legyen a krém) és megkóstolom. Turmixolom még fél percig és kész.


4. A kenhető krémet üvegtálba teszem, megszórom a tetejét porpaprikával és voilá, már mártogatható is frissen sült, ropogós házi kenyérrel.

Tipp: 

- A hígítás végett az olaj mellett vizet is szoktam önteni rá, de ez ízlés kérdése. Mi nem szeretjük nagyon olajosan.

- Díszítésnek maradhat pár csicseriborsó egészben a tetejére.

- A perverióm, hogy savanyás almával mártogatom ki a fokhagymás krémet. Hmmmmisteni!

- Olyan üvegtálba teszem, aminek van teteje, és így teszem be a hűtőbe.
- Mással is fűszerezhető. Írd meg te mivel csinálod.

FreshUp Ági

Ahogy a Hold is állandóan változik, úgy a te energiád is, azonban hiszem, hogy mindenki képes megtalálni az egyensúlyát, amelyben boldogságot, nyugalmat és egyben tettre kész energiát érez. Közel 2000 tartott jógaóra tapasztalatával és YA-RYT 500 órás nemzetközi jógaokatóként vezetem a saját alkotásom, a Fresh Up Zone studiót Bécsben. Fontos szempont számomra a helyes kivitelezés, a rendszeresség és a fejlődés. A hatha alapú óráimon gyakran találkozhatsz anatómiai fókusszal, flow, yin és elemekkel, és kedvelem a fordított és egyensúlyozó testhelyzeteket. Jóga filozófiám …

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2021

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?