Tisztánérzés – Női jóga 5.

Kismama joga online trimeszter postpartum FreshUp Joga Mindennap

Te is tisztánérző vagy?

Minden érzést és gondolatot előbb fel kell szabadítsunk, majd el kell engedjünk ahhoz, hogy elmondhassuk, kötöttségek nélkül, szabadon élünk.

A helyzet a tisztánérzés, amely képességed neked is arra, hogy megérezd és átvedd egy másik ember érzelmeit, energiáját. A köznyelv ezt empátiának is hívja, de azért erről sokkal többről van szó, elmondom a “Bevezető gondolataimban”

Külön tudod választani a kívülről jövő érzelmeket a sajátodtól? Ismerd fel idejében és oldd fel azokat. 

Ehhez mutatok neked plusz három technikát a megszokott yin és yang, hatha jógagyakorlásokon és a kundalini kriyán túl.

És megsúgom, mégha nem is tudod, de te is tisztánérző vagy. Az emberek 99%-a az, mert mi mind energiából vagyunk.

Fordítsd a hasznodra ezt a képességed minthogy a hátrányától szenvedj. Csatlakozz az e havi “Nő vagyokra”.

 

Szeretettel,

Ági

Kérj hozzáférést a videókhoz, vagy ajándékozd ismerősödnek

Hozzászólások
 1. Simonitsné Kolnhofer Helga 1 hónap ago

  Kedves Ági! Nekem a tisztánérzés havi program telibe talált. Már tovább léptem az átalakulás programra, de a yin jóga első három gyakorlatát azóta is minden este csinálom és a kriya is a kedvencem. Az első hónapokban a tűzlégzést nem tudtam jól csinálni és nem is szerettem. Mostanra azonban az egyik kedvencem lett. A megerősítő meditációt minden este meghallgatom. Tudom, hogy ezt a területet kell az életemben erősíteni. Az út, amelyen veled haladok rávilágít sok mindenre. Egyre jobban megismerem magam, és már tudom, hogy mindenki érzéseit, fájdalmát, bánatát … magamra veszem és ebből komoly problémáim vannak. Úgyhogy folyamatosan mondogatom a megerősítéseket és bízom abban, hogy hamarosan majd alkalmazni is tudom.
  A vizualizációnál és a meditációnál többször mondod, hogy képzeljünk el egy színt. Nekem ez soha nem sikerül. Van annak módja, hogy fejlesszem ezt a képességet?
  Nagyon köszönöm a támogatásod, a programod fantasztikus.

  • Ági JógaMindennap 1 hónap ago

   Drága Helga!

   Nagyszerű, hogy megfogalmaztad a fejlődési utad. 🙂 A vizualizáció – igen, sok mindenki másnak is – nehezen megy. Ez idővel jön, de addigis, nagyon jó rávezető gyakorlat, hogy ha egy számodra kedves és biztonságot adó színt választasz, és hozzá magad elé teszel egy olyan színű sálat, ruhadarabot, tárgyat, vagy akár a mobilod kijelzőjén egy olyan képet állítasz be, és azt is nézheted a vizualizáció alatt. Menet közben, amikor úgy érzed, hogy a szín beívódott a képzeletedbe, akkor lassan behunyod a szemed és a szín meg fog maradni. Ebben az esetben engedd el bátran azt a mondásom, hogy várd meg milyen szín ugrik be. Bátran válassz tehát előre ki egy színt. Ez hasonló a gyertyafény meditációhoz (trataka), amit a Tisztánlátás (Nővagyok 16., 2021.április) témában végzünk a yin gyakorlat elején.

   Minden felismerésünk jó, örülj neki, bármennyire is fájdalmas vagy szívet keserítő. Jó úton jársz, és egy percig ne jusson eszedbe, hogy mi lett volna ha hamarabb jársz ezen az úton. A múltban mindent úgy tettünk – mindannyian – ahogyan akkor épp a legjobb tudásunk szerint éreztük. Most, ahogy a tudatosságod nő, úgy válik sok minden világossá, amely már a jelenedet és a jövődet formálja szépen.

   Bármilyen helyzetben vagy, tudni kell magad kiemelni, és elsőként magadra tekinteni. Ez nem önzőség, sőt, akkor tudjuk szolgálni, jól szolgálni a környezetünket, ha magunkat tesszük tisztába elsőként. Légy fontos magadnak, igenis! És ezt is meg kell tanuljuk, mert nem jön könnyedén azon a megannyi élethelyzetben, amin járunk és találkozunk.

   Ölellek és további kitartó gyakorlást, örömteli felfedezést kívánok!
   Ági

 2. Kardos Katalin 12 hónap ago

  Nagyon köszönöm ezt a havi témát is! Nagyon találó és sokat segített. A ráhangolódástól kezdve az átmozgatáson ár a Yin jógáig!
  Jók a nyaki feladatok is, a mirigyek támogatása.
  Szeretem, hogy minden havi téma más, és hogy közben mindig mondod, hogyan hatnak a gyakorlatok a testünkre!
  Én veled vagyok már Január óta, érzem magamon a változást, sokkal rugalmasabb vagyok és kitartóbb!

  Maradj még sokáig velünk!
  Namaste

 3. Erzsebet Varga 1 év ago

  Szia Ági!

  Nagyon köszönöm, hogy gondoltál a pajzsmirigy problémákkal küszködőkre. Biztosan többen “járunk” ebben a cipőben. Azt is nagyon szeretem, hogy konkrétan részekre osztottad ezt a gyakorlatsort. Én a kriyat egy másik napon csináltam meg, mert együtt nekem sok volt. A yang rész kimondottan jólesett, áramló volt és érdekes. A ying részt mindig megcsinálom a túrázások után , igénylik a megerőltetett izületeim, izmaim.
  Na és mennyire igaz empátiával kapcsolatos gondolataid. Kimondottan van pár ember akinek nem érzem jól magam a környezetükben. Hát ha nem tudok odébbállni akkor jöhetnek a tőled tanultak. Az utóbbi években egyre inkább érzem a pozitív negatív energiákat. Érdekes…..lehet, hogy így volt ez korábban is csak nem tudtam ” beazonosítani.”
  …..Köszönöm Ági. Kitartást, sikert, sok -sok örömöt , egészséget! puszi neked!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

JógaMindennap - 2021

Kérdésed van? Írj nekünk!

Bejelentkezem

Elfelejtetted a jelszvad?